Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis ]

27. 11. 2014. 13:13   >>  13:09 1

O AUTOPUTU

Pozitivna: Brajović da objavi svu dokumentaciju

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore, Goran Tuponja pozvao je ministra saobraćaja i pomorstva, Ivana Brajovića da objavi sve studije, procjene i mišljenja relevantnih finansijskih institucija koje su rađene u vezi sa autoputem Bar-Boljare.



On je u otvorenom pismu Brajoviću naveo da javnost ima pravo da zna i dobije sve informacije u vezi sa izgradnjom autoputa Bar-Boljare.

“Ovih dana se u javnosti mogu čuti sumnje da Vaše Ministarstvo krije pojedine studije i analize koje su rađene u vezi sa gradnjom autoputa, a koje ukazuju da ta gradnja nije isplativa i koje predlažu adekvatnija rješenja za saobraćajno integrisanje Crne Gore”, kazao je Tuponja.

On je pozvao Brajovića da na sajtu Ministarstva saobraćaja objavi svu dokumentaciju u vezi sa autoputem, kako bi otklonili bilo kakve sumnje da Ministarstvo stavlja na uvid samo dokumenta koja govore u prilog gradnje autoputa, a one druge krije.

“To je najmanje što možete da uradite za građane koji su sve to platili i koji će i u budućnosti plaćati Vaše današnje odluke. Radi se o najvećem zaduženju koje radite u ime građana i koje će vraćati pokoljenja”, ocijenio je Tuponja.

On je dodao da je isključivo Brajovićeva odgovornost da taj proces bude krajnje transparentan.

U parlamentu je u toku rasprava o Predlogu zakona o autoputu Bar-Boljare, najskupljem crnogorskom projektu o čijoj isplativosti poslanici imaju različite stavove.

Iz opozicije su prethodna dva dana rasprave upozoravali da je projekat preskup i da će Crnu Goru dovesti do dužničkog ropstva, zbog čega bi se o njemu trebalo izjasniti na referendumu. Ocijenjeno je da se autoput gradi zbog pojedinih preduzeća i da bi se stvorili uslovi za izgradnju brane Andrijevo.

Iz vladajuće koalicije demantuju navode opozicije i tvrde da projekat, koji je, kako su naveli, prije svega važan sa stanovišta bezbjednosti, neće ugroziti makroekonomsku stabilnost države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније