Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

28. 11. 2014. 14:26 >> 14:22
2

TRAJALA 16 SATI

Završena rasprava o autoputu

U Skupštini je, nakon četiri dana, završena rasprava o Prijedlogu zakona o autoputu Bar–Boljare, a poslanici će se o njemu naknadno izjasniti.

 


Prema ocjeni poslanika opozicionih partija, Prijedlogom zakona, o kojem je raspravljano ukupno 16 sati i 15 minuta, otvara se mogućnost za sadejstvo organizovanog kriminala i korupcije. Poslanik Demokratskog fronata (DF), Vladislav Bojović, smatra da će realizacija projekta izgradnje autoputa biti glavni izgovor za nerješavanje životno važnih pitanja građana, prije svega na sjeveru Crne Gore.

Bojović smatra da projekat otvara mogućnost za organizovani kriminal i korupciju, jer je poznato koje firme će dobiti najviše posla prilikom njegove realizacije. Istakao je i da je za 809 miliona eura, za koliko se država zadužila za gradnju prioritetne dionice autoputa, moglo realizovati mnogo više projekata koji bi bili korisniji za sjever Crne Gore.

Nezavisni poslanik, Mladen Bojanić, smatra da je projekat gradnje autoputa skup i visoko rizičan, te da otvara prostor za korupciju, a da Vlada nema dokaze da je isplativ.

„Na taj način se dodatno otvara prostor za korupciju, za koju ne mogu da tvrdim da će se desiti. Vlada nije realizovala ništa od onoga što je obećala, pa bi autoput trebalo da je spasi. Vi ćete da ostvarite političke benefite, a građani će da plaćaju“, rekao je Bojanić.

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Danko Šarančić, pitao je da li se ovako teška odluka, kojom se svaki građanin zadužuje sa 1,3 hiljade eura, mora donositi u ovako teškom trenutku.

Ministar saobraća Ivan Brajović je saopštio da ambicija predstavnika Ministarstva saobraćaja i pomorstva, koji su prethodnih dana odgovarali na pitanja poslanika, nije bila promovisanje.

„Htjeli smo da vam saopštimo da smo uspješno realizovali korake za realizaciju ovog projekta, a čiji je nastup bio uspješan, ocjeniće građani“, poručio je Brajović i dodao da će podizvođače u projektu birati kineski partneri.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније