Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 11. 2014. 17:23   >>  17:26

FORUM U TIVTU

Potreban novi dokument o javnim nabavkama

Novi strateški dokument o javnim nabavkama potrebno je izraditi već tokom naredne godine, zaključeno je danas na drugom Forumu o javnim nabavkama na temu „Javne nabavke: ključni elementi Strategije za razvoj sistema“, u Tivtu, koji je organizovala Uprava za javne nabavke Crne Gore u sardanji sa SIGMA-om.

Kako je saopšteno iz PR Centra, pored direktora Uprave za javne nabavke doc dr Mersada Mujevića, na II Forumu su učestvovali i eksperti SIGMA-e, Teja Kolar i Daniel Ivarson, koji su bili aktivni učesnici u pisanju Izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama, kao i predstavnici Uprave za javne nabavke i Državne Komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki.

II Forum o javnim nabavkama, otvorio je predsjednik Opštine Tivat, Ivan Novosel, koji se u svom uvodnom izlaganju osvrnuo na važnost efikasnog trošenja javnih sredstava i poželio dobrodošlicu učesnicima II Foruma o javnim nabavkama.

"Današnji Forum imao je za cilj da učesnicima pruži priliku za pregled i diskusiju rezultata implmentacije Strategije razvoja sistema javnih nabavki u Crnoj Gori za period 2011-2015-ta godina, a takođe i da se identifikuju smjernice za izradu novog strateškog dokumenta", navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da je zaključeno da postoji potreba za izradom novog strateškog dokumenta već tokom naredne godine, jačanjem administrativnih kapaciteta kroz obuke i stručno usavršavanje postojećeg kadra i da su se pozitivni komentari učesnika Foruma na Izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama pokazale kao neophodne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније