Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 12. 2014. 12:49 >> 13:18
1

PRAVEDNA SMATRA

Ekonomski bilansi Vlade poražavajući

Ekonomski bilansi Vlade su poražavajući, zbog čega je pored smjene vlasti dugoročno potrebna nova politika u tom sektoru, smatraju u Pravednoj Crnoj Gori.

Iz te partije je saopšteno da je vladajuća ekonomska politika razočaravajuća i obeshrabrujuća, a da društvom dominiraju siromaštvo i osjećanje bezperspektivnosti. 

''Politika koja je vođena u interesu ekstremne manjine i korumpiranih i klijentelističkih takozvanih državotvornih krugova, dovela je do raširenog uvjerenja da živimo u nepravednoj državi'', navodi se u saopštenju.

Neophodna je, kako smatraju u Pravednoj, izgradnja stvaralačke ekonomije koja će odbaciti zaduživanje zemlje, raskinuti sa partitokratskim i kaubojskim kapitalizmom i u svom fokusu imati prosvijećeno i humanizovano društvo zasnovano na masovnom preduzetništvu, napornom radu i realnom kapitalu.

''Takva ekonomija isključuje kockarsku megalomaniju, iluzije o renesansnim krupnim investitorima, ali podrazumijeva i redukciju javnog sektora i reformu državnih fondova'', smatraju u Pravednoj.

U saopštenju se dodaje da je stopa nezaposlenosti prešla 15 odsto od čega je više od deset hiljada mladih sa fakultetskim diplomama, prosječna zarada je blizu 300 eura niža od potrošačke korpe, a više od 70 odsto domaćinstava prihoduje manje od 650 eura mjesečno.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније