Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 12. 2014. 18:49 >> 21:29

VLADA PREDLOŽILA

Veći doprinosi za zdravstveno osiguranje

Vlada je na današnjoj sjednici predložila izmjene zakona koje predviđaju povećanje stope doprinosa za zdravstveno osiguranje na teret poslodavca za 0,5 odsto, a predloženo je i povećanje poreza na nepokretnosti.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kojim je predviđeno povećanje stope doprinosa za zdravstveno osiguranje na teret poslodavca za 0,5 odsto.

„Povećanje stope doprinosa jedna je od neophodnih mjera čija primjena treba da rezultira podizanjem kvaliteta zdravstvenih usluga i boljom zaštitom zdravlja osiguranika“, navodi se u saopštenju iz Vlade.

U cilju konsolidovanja javnih finansija lokalnih samouprava, Vlada je utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nepokretnosti.

„Izmjene su usmjerene na povećanje prihoda od poreza na nepokretnosti, podizanjem donjeg limita za oporezivanje, kao i obezbjeđivanje prava opštinama da za određene kategorije nepokretnosti mogu propisati višu, odnosno nižu poresku stopu, u skladu sa svojom politikom - unapređenje turizma, poljoprivrede, građevinarstva i sl“, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je utvrdila Predlog zakona o izmjenama Zakona o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja.

S obzirom na to da je važeći Zakon privremenog karaktera, izmijenjenim odredbama predlaže se produženje njegove primjene, čime će se obezbijediti milion eura dodatnih prihoda na godišnjem nivou.

Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o energetici, koji je Vlada utvrdila, uvodi se djelatnost trgovine biogorivima, čime se eliminiše dosadašnja biznis barijera, jer važećim propisom nijesu definisani zakonski uslovi za obavljanje ove djelatnosti.

„Takođe, izmjenama se proširuju i ovlašćenja tržišnog inspektora u kontroli maloprodajnih cijena i uvodi se mogućnost sankcionisanja energetskih subjekata“, saopšteno je iz Vlade.

Utvrđen je i Predlog zakona o izmjenama zakona o integrisanom sprječavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.
„U cilju poboljšanja važećih rješenja koja su se u implementaciji pokazala nedovoljno praktičnim ili neprimjenjivim, izmjenama je predviđeno produženje roka za pribavljanje integrisane dozvole do 1. januara 2020. godine“, navodi se u Vladinom saopštenju.

Na današnjoj sjednici utvrđeni su i predlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, Zakona o divljači i lovstvu i Zakona o vodama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније