Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 12. 2014. 08:14   >>  08:39 1

KRALJIČINA PLAŽA

Produžen rok za zatvaranje ugovora

Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala saglasnosti na produženje roka za stupanje datuma zatvaranja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti na lokalitetu Kraljičina plaža do 1. jula naredne godine.

Produženje roka tražio je investitor, kompanija Queens Beach Development. U Informaciji povodom davanja saglasnosti navedeno je da je Vlada na sjednici od 29. maja prihvatila Predlog ugovora o kupoprodaji nepokretnosti sa investicionim ulaganjem Kraljičina plaža – Dubovica i ugovor su 21. juna potpisali ovlašćeni predstavnici opština Budva i Bar, Ministarstva održivog razvoja i turizma i kupca.

Predmet Ugovora, kako se podsjeća, je kupoprodaja budvanskog i barskog zemljišta, zakup dijela morskog dobra i valorizacija lokaliteta Kraljičina plaža, uz obavezu investiranja u izgradnju turističkog kompleksa mješovite namjene, visoke klase i najvišeg kvaliteta.

Odredbama Ugovora predviđeni su bitni uslovi za zatvaranje, odnosno stupanje na snagu Ugovora, koji trebaju da budu realizovani u roku od šest mjeseci od potpisivanja. Rok za ispunjenje uslova za zatvaranje ističe 21. decembra ove godine.

“Imajući u vidu status realizacije uslova zatvaranje, jasno je da bez obzira na posvećenost obje strane ispunjavanju preduslova za stupanje na snagu Ugovora, iste nije moguće ispuniti u predviđenom roku”, navedeno je u Informaciji.

S tim u vezi, investitor Queens Beach Development Company dostavio je zahtjev za produženje roka za stupanje datuma zatvaranja Ugovora do 1. jula naredne godine.

“Ukoliko datum zatvaranja ne nastupi u okviru od šest mjeseci od potpisivanja, a ugovorne strane se ne dogovore o produženju tog roka u pisanoj formi, svaka strana može raskinuti ovaj Ugovor sa trenutnim stupanjem na snagu dostavljanjem pisanog obavještenja drugoj strani”, objasnili su iz Vlade.

Proizilazi da Ugovor ostaje na snazi čak iako strane ne preduzmu nikakve radnje, ali daje mogućnost raskida nakon isteka roka predviđenog za stupanje datuma zatvaranja.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније