Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

19. 12. 2014. 08:30 >> 08:26

VANREDNI KONGRES

Zarubica generalni sekretar dijela SSCG

Vanredni kongres Saveza sindikata (SSCG), odnosno dijela granskih sindikata koji su se izdvojili iz te radničke asocijacije, za generalnog sekretara izabrao je predsjednika sindikata uprave i pravosuđa, Duška Zarubicu.

 

Na sjednici, koja je održana u četvrtak, bilo je 178 delegata, a Zarubicu je podržalo njih 168. Izabran je novi Nadzorni odbor i Statutarna komisija.

Predstavnik te centrale, Ljubica Nikolić poručila je da odluke kongresa imaju snagu koja se nigdje više ne provjerava, prenosi Pobjeda.

“Odluke treba samo da se registruju i zauzmu mjesto u zvaničnim registrima države Crne Gore”, navela je Nikolić.

U SSCG su od nedavno formirane dvije struje. Nekoliko granskih sindikata i opštinskih povjereništava SSCG uputili su ranije inicijativu za održavanje vanrednog kongresa radi smjene generalnog sekretara SSCG, Marka Nikčevića.

Nikčević je ranije kazao da su nelegalne sve odluke donijete na skupštini, koju su održali organizatori kongresa, na kojoj je, između ostalog, izglasano i njegovo nepovjerenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније