Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis ]

23. 12. 2014. 12:19 >> 12:16

PODACI MONSTAT-A

Prosječna zarada 477 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u novembru je, prema podacima Monstata, iznosila 477 eura i bila je 1,7 puta manja od minimalne potrošačke korpe, koja je vrijedila 798,5 eura.

 

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa je u novembru pala je 0,2 odsto u odnosu na oktobar i činila je oko 60 odsto minimalne potrošačke korpe.

Prosječna zarada u novembru u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec pala je 0,4 odsto, isto koliko je pala u odnosu na prosječnu zaradu u prošloj godini.

“Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u novembru u odnosu na oktobar pale 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,1 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

Vrijednost prosječne bruto zarade u novembru iznosila je 723 eura.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u novembru su u odnosu na oktobar zabilježile rast u sektorima ostale uslužne djelatnosti 5,6 odsto, snabdijevanje električne energijom, gasom, parom i klimatizacija 4,7 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 2,3 odsto, vađenje ruda i kamena 2,2 odsto, informisanje i komunikacije 1,1 odsto, državna uprava i odbrana i obavezno socijalno osiguranje 0,4 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 7,5 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 4,2 odsto, poslovanje sa nekretninama 3,5 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrola procesa uklanjanja otpada i slične aktivnosti 3,3 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 3,2 odsto, saobraćaj i skladištenje 2,8 odsto, građevinarstvo 2,7 odsto, usluge smještaja i ishrane 0,8 odsto, prerađivačka industrija 0,7 odsto i obrazovanje 0,4 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније