Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 04. 2013. 19:34   >>  19:37

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE

Smanjen broj oboljelih od bolesti sličnih gripu

Broj registrovanih slučajeva obolijevanja od bolesti sličnih gripu smanjen je protekle sedmice, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

 

„Najveći broj oboljelih u ovoj sedmici registrovan je u dobnoj grupi od 25 do 64 godine starosti. Geografska distribucija pokazuje da je najveći broj oboljelih registrovan u centralnom regionu naše države”, navodi se u saopštenju.

Iz IJZ je saopšteno da je u sezoni 2012/2013, do sada registrovan jedan slučaj obolijevanja od gripa sa smrtnim ishodom.

Kako se navodi, najefektivnija mjera prevencije je vakcinacija pa su podsjetili da se ona može primiti u bilo koje vrijeme u toku trajanja sezone gripa.

„Opšte mjere prevencije obuhvataju izbjegavanje kontakata sa oboljelima, redovno pranje ruku i izbjegavanje oddirivanja očiju, nosa i usta prljavim rukama, provjetravanje prostorija, praktikovanje dobrih navika, uključujući adekvatnu ishranu sa dosta svježeg voća i povrća, spavanje i fizičku aktivnost“, podsjetili su iz IJZ.

 Saopšteno je da je u državama sjeverne Evrope registrovano smanjenje broja osoba sa simptomima koji liče na grip.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније