Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 04. 2013. 22:58 >> 22:58

MINISTARSTVO FINANSIJA

MMF će pomoći da lakše upravljamo dugom

Misija Međunarodnog monetarnog fonda pružiće tehničku podršku Ministarstvu finansija i dati preporuke za unapređenje fiskalnog izvještavanja i kapaciteta za upravljanje dugom, saopšteno je iz Ministarstva finansija nakon susreta ministra Radoja Žugića sa delegacijom MMF-a, koju predvodi savjetnik za pitanja tehničke podrške u Odjeljenju za fiskalna pitanja pri MMF-u, Sami Yalaoutinen.

Tokom misije, koja traje do 12. aprila, planirano je organizovanje više sastanaka sa predstavnicima različitih institucija, u cilju boljeg razumijevanja postojećeg sistema finansijskog upravljanja i utvrđivanja daljih koraka u njegovom unapređenju.

U saopštenju je navedeno da je Yalaoutinen upoznao Žugića sa osnovnim ciljevima misije, koja će rezultirati preporukama koje će se odnositi na dodatno unaprjeđenje fiskalnog okvira.

„Cilj je jačanje njegovog kredibiliteta. Takođe će misija pružiti tehničku podršku Ministarstvu u smislu davanja preporuka i praktičnih savjeta za unapređenje kapaciteta za upravljanje dugom, kao i za unapređenje fiskalnog izvještavanja“, navodi se u saopštenju.

Žugić je, kako se navodi u saopštenju, ukazao na posvećenost fiskalnoj konsolidaciji, stabilizaciji budžeta i planu povećanja prihoda, odnosno iznalaženju modaliteta za uspostavljanje održivog sistema javnih finansija.

„Predstavnicima MMF-a je predočena posvećenost Vlade Crne Gore kreiranju dobre osnove za dugoročni ekonomski rast i priliv stranih direktnih investicija“, naveli su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније