Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 04. 2013. 11:15 >> 11:16
1

NAREDNE SEDMICE

Brajović i Žugić u Kini, o autoputu

Predstavnici crnogorske Vlade otputovaće naredne sedmice u Kinu, gdje će sa potencijalnim kineskim partnerima razgovarati o gradnji autoputa Bar Boljare.

Delegaciju Vlade, predvodiće ministri saobraćaja i finansija Ivan Brajović i Radoje Žugić. Vlada je ranije najavila da bi početak gradnje autoputa mogao da se očekuje u drugoj polovini godine i da su pregovori sa investitorima u završnoj fazi.

,,Jedna od kompanija koja je zainteresovana za taj posao, a koja se najviše pominje kao mogući investitor, je kineska kompanija CCCC. Naši zvaničnici će uskoro posjetiti tu zemlju upravo zbog nastavka pregovora sa Kinezima'', potvrdila je za Antenu M portparolka ministarstva saobraćaja Jelena Raspopović.

Iz Vlade su saopštili da su, finansijska ponuda prihvatljiva sa stanovišta održivosti državnog budžeta i brzina i kvalitet realizacije projekta, presudni za donošenje odluke o izboru partnera.

U toku posjete planiran je obilazak brodogradilišta u Šangaju, gdje se grade dva broda, za kompaniju Barska plovidba.

Za izgradnju autoputa Bar-Boljare, osim Kineza, zainteresovan je i američki konzorcijumom Behtel-Enka, Njemci ali i turska kompanija Dogus-Gulsan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније