Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 01. 2015. 11:52   >>  11:48 1

RASPISAN KONKURS

Nagrade za najbolje u telekomunikacijama

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije poziva sve zainteresovane da predlože kandidata koji, svojim radom u oblasti telekomunikacija i informacionog društva, zavređuje da se nađe u međunarodnoj konkurenciji za nagradu koja će biti dodijeljena u Ženevi.

Rok za prijavu kandidature Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije je 1. mart.

Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) ove godine obilježava 150 godina od potpisivanja prve Međunarodne telegrafske konvencije i osnivanja Međunarodne telegrafske unije, preteče današnje krovne institucije u oblasti telekomunikacija. Tim povodom se u zemljama članicama, 17. maj obilježava kao Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva, u znak sjećanja na ovaj važan datum iz 1865. godine.

“Ove godine, povodom navedenog jubileja, svečanost će biti upotpunjena dodjeljivanjem posebnih nagrada pojedincima najzaslužnijim za poboljšanje kvaliteta života pojedinaca kroz ICT inovacije putem realizacije projekata i promocije ciljeva Međunarodne unije za telekomunikacije. Nagrade će biti uručene na zvaničnoj svečanosti 17. maja 2015. godine, koja će biti upriličena u Ženevi”, navodi se u saopštenju.

Crna Gora je, zajedno sa ostalim državama članicama ITU-a, pozvana da nominuje kandidature za ovu prestižnu nagradu.

“Podsjećamo na to da je osnov za kandidaturu rad i pregalaštvo u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koji je značajno doprinio poboljšanju života građana, u pravcu dostizanja i ostvarivanja vrijednosti koje promoviše Međunarodna unija za telekomunikacije. Od dostavljenih nominacija Komisija za ocjenu predloga izabraće i za nagradu predložiti tri rješenja”, objašnjeno je u saopštenju.

Formular za prijavu kandidata možete preuzeti na sajtu Ministarsva za informaciono društvo i telekomunikacije, www.mid.gov.me.

Odluku o nominaciji donijeće Komisija  za ocjenu predloga do 10. marta 2015. godine. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније