Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 01. 2015. 16:00 >> 14:12

VLADA CG I RCC

Predstaviće napredak ostvaren u okviru strategije

Predstavnici Vlade i Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) predstaviće u četvrtak napredak ostvaren u okviru programa pripremljenog za korist građana regiona, odnosno strategije Jugoistočna Evropa 2020.

Iz RCC su saopštili da su, zajedno sa vladama regiona, prije nešto više od godinu objavili da je cilj Strategije milion radnih mjesta do 2020. godine.

„Vrijeme je da se osvrnemo i ocijenimo dokle smo stigli u ispunjavanju tog ambicioznog cilja. Savjet će zajedno sa crnogorskom Vladom predstaviti određene segmente ostvarenog napretka, instrumente za mjerenje postignutih rezultata, kao i put koji je pred nama“, navodi se u saopštenju.

Sastanak, koji će biti održan u Podgorici, organizuju RCC, crnogorsko Ministarstvo ekonomije i Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

„OECD će učestvovati kroz direktan angažman sa predstavnicima vlasti i drugim akterima u cilju finalizacije procjene politika 16 različitih sektora obuhvaćenih strategijom“, rekli su iz RCC.

Pojedinačne procjene će, kako su objasnili, činiti sastavni dio izvještaja pod nazivom Pregled konkurentnosti jugoistočne Evrope 2020, koji će vladama iz regiona i široj javnosti biti predstavljen sredinom ove godine.

„Biće predstavljeni i prvi rezultati istraživačkog projekta za Balkanski barometar kao i puls naših građana opipan kroz vox pops koje smo realizovali u glavnim gradovima u regionu. Radi se o vrijednom uvidu u ukupno ekonomsko i društveno stanje tog dijela svijeta“, kazali su iz RCC.

Sastanak u Podgorici je dio serije sličnih skupova koji se održavaju širom regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније