Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 02. 2015. 08:14 >> 08:09
1

ZA STRUJU

Građani duguju 140 miliona

Domaćinstva u Crnoj Gori za struju duguju oko 140 miliona eura, dok dug privrednika iznosi 50 miliona eura, podaci su Elektroprivredi Crne Gore.

 

Predstavnica Direkcije za odnose sa javnošću EPCG, Ana Ivanović Dedović, kazala je za Blic Crna Gora da je u januaru, nakon što su podijelili decembarske račune, broj redovnih platiša i potrošača bio 148.000.

"Tako da preko 40 odsto domaćinstava u Crnoj Gori plaćaju nižu cijenu struje u odnosu na ostale potrošače. Broj redovnih potrošača, koji ostvaruju popuste na decembarskim računima, je za 10.000 veći u odnosu na broj potrošača koji su taj broj ostvarili u novembru što je značajan skok. Razlog tome je motivacija potrošača, kao što je bila nagradna igra 'Zlatni član dobija stan'“, pojasnila je Ivanović Dedović.

Ona je rekla da dug domaćinstava u najvećem dijelu opterećuje poslovanje EPCG-a, jer građani duguju 140 miliona eura za utrošenu električnu energiju. 

„Preduzeća duguju oko 50 miliona eura. Stimulativne mjere su do pet do 10 odsto popusta na mjesečne račune, što bi trebalo da motiviše ljude da uđu u proces otplate dugovanja, kako bi s vremenom postali redovne platišeIstakla je ona.

Da bi se desila ta otplata duga, EPCG omogućava potrošačima da otplaćuju dug na više mjesečnih rata. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније