Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 02. 2015. 16:00   >>  15:56

PRODAJA HALE REGULARNA

Radnicima "Radoja Dakića" odbijen prigovor

Bivšim radnicima “Radoja Dakića” odbijen je prigovor na nedavnu prodaju industrijske hale, a, kako su saopštili, strahuju da neće dobiti ni centa od tog posla jer o troškovima postupka izvršenja takođe odlučuje sud.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević, kazao je da su radnici sudu podnijeli prigovor na ispunjenje zakonskih uslova za prodaju hale u vezi utvrđivanja vrijednosti i prodaje ispod utvrđene vrijednosti, zaključka o prodaji i njegovog neobjavljivanja u medijima, pružanje šanse drugim ponuđačima da učestvuju u prodaji, i tako dalje. Radnici su tražili i otvaranje istrage.

“Predložili smo da se radnici i advokati namiruju srazmjerno svojim potraživanjima kako je to propisano prodajom pokretnih stvari, jer metalna konstrukcija demontažom i upravljanjem postaje pokretna stvar. Umjesto da nam odgovori na primjede po svakom članu zakona koji smo naveli u zahtjevu, ovih dana dobili smo rješenje suda da podnosilac zahtjeva nije ni stranka ni učesnik u postupku, pa se isti odbacuje kao nedozvoljen, iako predstavnici Koordinacionog odbora prisustvuju svakom ročištu”, rekao je Vukčević agenciji "Mina-business".

Navedena hala, kako je dodao, kao građevinski objekat za obavljanje poslovne djelatnosti, bila je procijenjena na oko 7,7 miliona eura na koju je 2005. fiduciju stavio Savez sindikata, za dug od oko 1,16 miliona.

Vukčević je saopštio da je komisija sudskih vještaka mašinske struke po nalogu sudije, samu konstrukciju hale površine 19,15 hiljada metara kvadratni novembra 2014. procijenila na 1,8 miliona, da bi je nakon mjesec korigovala na 1,45 miliona, a prodata je upola cijene za 622,5 hiljada eura.

Prema njegovim riječima, pošto o troškovima postupka izvršenja odlučuje sud, može se desiti da od iznosa dobijenog prodajom i uplaćenom na račun suda radnici ne dobiju ni centa, jer su troškovi izvršenja po održanom ročištu 56 hiljada eura.

“Pitamo se šta radi Vladin Savjet za privatizaciju kada dozvoljava da se ovako otuđuje državna i radnička imovina. Onaj koji u svojim rukama drži vlast, trebalo bi da se zapita šta će biti sjutra”, poručio je Vukčević.

Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona eura glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније