Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 04. 2013. 17:26   >>  17:26

BIPARTITNO DJELOVANJE

UPCG i Ministarstvo za obnavljanje koordinacionog tijela

Danas je u prostorijama Unije poslodavaca održan sastanak predsjednika UPCG Predraga Mitrovića i ministra ekonomije Vladimira Kavarića. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici i generalni sekretar UPCG, pomoćnici ministra ekonomije i direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marija Iličković.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju UPCG i Ministarstva ekonomije, učesnici sastanka ukazali su na značaj i kvalitet dosadašnje saradnje i konstatovali da upravo teška ekonomska situacija u kojoj se crnogorska privreda nalazi upućuju na potrebu daljeg jačanja partnerskog odnosa predstavnika države i privrede, uz otvoren dijalog i bipartitan pristup rješavanju nastalih problema.

“U tom cilju, ministar Kavarić i predsjednik UPCG Mitrović dogovorili su reaktiviranje zajedničkog koordinacionog tijela koje će, u narednom periodu održavati redovne mjesečne sastanke, a u čiji rad će biti uključeno po pet predstavnika obije strane. Oblast djelovanja Koordinacionog tijela UPCG i ministarstva biće analiza stanja i markiranje konkretnih problema u poslovanju privrednih subjekata, s ciljem donošenja mjera usmjerenih stvaranju povoljnog biznis ambijenta, pružanju podrške radu preduzeća i jačanju ukupne crnogorske privrede”, ističe se u saopštenju.

Na sastanku u prostorijama UPCG razgovarano je i o učešću predstavnika unije u pojedinim savjetodavnim tijelima i mješovitim komisijama Ministarstva ekonomije, kao i partnerstvu UPCG i Direkcije za razvoj MSP prilikom apliciranja za EU projekte.

“Takođe, u interesu iznalaženja načina za bržu naplatu potraživanja domaćih proizvođača, dogovoreno je održavanje zajedničkog sastanka Ministarstva ekonomije i UPCG sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, a uz učešće predstavnika trgovačkih lanaca, hotelijera, poljoprivrednih proizvođača i distributera. Uz zadovoljstvo tokom sastanka, konstruktivnošću dijaloga i prezentovanim oblicima saradnje, ocijenjeno je da postignuti dogovori i budući rad zajedničkog Koordinacionog tijela potvrđuju opredjeljenje učesnika sastanka za stvaranje povoljne poslovne klime koja će pogodovati daljem unaprjeđenju biznis sektora, konkurentnosti privrede i ekonomskom razvoju Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније