Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 02. 2015. 21:24   >>  21:19

JEDINI DOSTAVILI PONUDU

Carine bi kupile hotel Park

Na tender za prodaju i zakup kompleksa hotela Park u Bijeloj, ponudu je dostavila podgorička kompanija Carine, koja je za taj objekat spremna da plati 2,25 miliona eura.

Uz uplatu pune kupoprodajne cijene, kako je saopšteno nakon sjednice Tenderske komisije, investitor treba da uplati i desetogodišnji zakup za korišćenje parka. Cijena za zakupninu parka na 30 godina je oko 56 hiljada eura.

Investitor je predvidio rušenje hotela i izgradnju novog objekta na istoj lokaciji, kategorije od najmanje četiri zvjezdice sa 220 soba i rekreativno zdravstvenim sadržajima.

Vrijednost planiranih investicija je 15 miliona eura, a rok za završetak investicije tri godine, dok će u navedenom periodu u stalni radni odnos biti primljeno 70 radnika.

„Komisija će u skladu sa definisanom procedurom, u prvoj fazi evaluacije ponude, ocijeniti formalnu ispravnost, kvalifikovanost ponuđača i ispunjenost zahtijevanih uslova utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima“, navedeno je u saopštenju.

Novi tender za prodaju i zakup kompleksa hotela Park u Bijeloj, nakon nekoliko neuspješnih, raspisan je 3. Decembra prošle godine, a rok za dostavljanje ponuda je istekao danas.

Ponude su mogli dostavljati iskusni domaći i međunarodni investitori, s finansijskom sposobnošću, kao i iskustvom u projektovanju, gradnji i upravljanju turističkim kapacitetima.

Ponude su se dostavljale za kupovinu hotela Park, sa pripadajućim zemljištem i opremom, uključujući i rekonstrukciju ili rušenje i izgradnju novog hotela u skladu sa uslovima iz Detaljnog urbanističkog plana Blaca – Jošica.

Svi zainteresovani mogli su dostaviti i ponude za kupovinu objekta u funkciji ugostiteljstva i turizma, poznatog kao Kuća porodice Đurković sa pripadajućim pomoćnim objektima i zemljištem.

Zainteresovani ponuđači su se mogli prijaviti i za zakup dijela lokaliteta koji predstavlja park.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније