Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

02. 03. 2015. 11:25 >> 11:22
1

NAJBOLJE OCJENE

Crnogorci vole Nestle, Milku, Lazine...

Građani Crne Gore najviše ocjene daju proizvodima kao što su Nestlé, Nivea, Volkswagen Golf, Milka, Mljekara Lazine, pokazalo je prvo istraživanje najboljeg odnosa cijene i kvaliteta u Crnoj Gori, Best Buy Award.


Istraživanje, koje je u februaru sprovela švajcarska organizacija International Certification Association GmbH (ICERTIAS) iz Ciriha, pokazalo je da su ti proizvodi i kompanije za Crnogorce najbolji primjer i tipičan simbol najboljeg odnosa cijene i kvaliteta na crnogorskom tržištu.

Istraživanjem Best Buy Award, švajcarska organizacija ICERTIAS mjeri iskustvo i zadovoljstvo građana odnosom cijene i kvaliteta proizvoda i usluga na tržištu, odnosno najbolji kvalitet za potrošen novac.

"Istraživanje je u Crnoj Gori obuhvatilo više do 50 različitih komercijalnih i nekomercijalnih kategorija u sektorima privrede, kao što su maloprodaja, prehrana, obuća, odjeća, kozmetika, kućni aparati, telekomunikacije, turističke destinacije i mnogi drugi", navodi se u saopštenju te organizacije.

U okviru istraživanja u vezi s nagradom za najpovoljniju kupovinu – Best Buy Award, od ispitanika je traženo da daju mišljenje o tome šta, na osnovu njihovog mišljenja i iskustva sa određenim kategorijama proizvoda i usluga prisutnim na crnogorskom tržištu, predstavlja najbolji odnos cijene i kvaliteta, odnosno najbolji kvalitet za potrošeni novac.

Sva pitanja u Best Buy Award istraživanju bila su otvorena, odnosno ispitanici nijesu imali ponuđene odgovore. Oni su mogli slobodno da navode imena proizvođača i pružalaca usluga koji, na osnovu njihovog iskustva, nude najbolji odnos cijene i kvaliteta na tržištu.

Na primjer, ispitanicima je u anketi u kategoriji čokolada najboljeg odnosa cijene i kvaliteta, postavljeno pitanje da navedu naziv proizvođača čokolade koji po njihovom iskustvu i mišljenju nudi najbolji odnos cijene i kvaliteta na crnogorskom tržištu, na šta je najčešći odgovor bio Milka.

U okviru ostalih kategorija, prva mjesta su zauzeli Nivea u kategoriji šampon za tijelo, Crnogorska komercijalna banka (CKB) u kategoriji bankarska financijska institucija, Ariel za deterdžent za pranje rublja u prahu, Pivara Trebjesa za svijetlo pivo, Petrol za lanac benzinskih pumpi i Crnogorski Telekom kao pružalac usluga pristupa brzom fiksnom internetu.

U samom istraživanju učestvovalo je 1,2 hiljade građana Crne Gore starijih od 15 godina koji koriste internet, a istraživanje je obavljeno web anketom metodom CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness). Anketa je obuhvatila cjelokupnu teritoriju Crne Gore.

“Istraživanja Best Buy Award ne mjere vrijednost ili tržišni udio nekog brenda. Za mjerenje odnosa cijene i kvaliteta proizvoda i usluga na tržištu isključivo su korišćeni lično iskustvo, mišljenje, zadovoljstvo i percepcija potrošača”, navodi se u istraživanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније