Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 03. 2015. 18:00 >> 17:55

ŽALBA SUDU

Bošković: Zaštitićemo penzionere

Vlada će razmotriti da li postoji mogućnost ustavne žalbe na izmjene i dopune Zakona o PIO, koji je prošle nedjelje usvojen glasovima opozicije i SDP-a, potvrdio je Atlas televiziji ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković.

Taj zakon omogućava da radnici državnih firmi koje su otišle u stečaj odu u penziju pod povlašćenim uslovima. On dodaje da je usvajanje ovog zakona politički motivisano.

"Očigledno je da je zakon donesen iz političkih razloga, skupljanja političkih poena, ali ćemo se mi postarati da postojeći penzioneri ne osjete posljedice koje ovaj zakon može da nanese. Mi imamo zaključke Vlade koji će sve zakone koji su u vezi sa penzionisanjem pretresti i vidjeti da li postoji mogućnost ustavne žalbe, ali bojim se da ustavni sud ne bi mogao u nekom kratkom periodu koliko traje ovaj zakon reagovati, a onda se postavlja pitanje svrhe ako sud za vrijeme trajanja zakona ne donese odluku", rekao je Bošković Atlas televiziji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније