Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 03. 2015. 13:15   >>  13:09 4

ROK ZA PRIJAVE 16. MART

Kinezi traže radnike za autoput

Kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), izabrani izvođač radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare, objavila je nove oglase za radnike koje će angažovati na tom projektu.

CRBC, kako se navodi na sajtu www.prekoveze.me, traži proaktivne i motivisane kandidate za određena radna mjesta, čije je sjedište u Podgorici. Rok za prijave je 16. mart.

Kompaniji CRBC su potrebni inženjeri za gradnju puteva i mostova, geodetski i inženjeri laboratorije i osiguranja kvaliteta, za šta je potrebno da kandidati posjeduju Bachelor diplomu, a poželjna je i master.

Kandidati bi trebalo da imaju crnogorsku inženjersku licencu, registrovanu kod lokalnih nadležnih organa.

“Potrebno je dobro znanje engleskog jezika, da je kandidat vrijedan i sposoban da radi pod pritiskom, a poželjne su i jake komunikacione sposobnosti i spremnost na rad sa različitim timovima”, navodi se u oglasima.

Potrebno je da kandidat imati i minimum deset godina inženjerskog iskustva sa značajnim praktičnim znanjem. CRBC takođe traži i inženjera rudarstva, za šta se traži Bachelor diploma iz te oblasti, a poželjna je i master.

Oglsom se traži i inženjer gradnje tunela, za šta je potrebna Bachelor diploma u građevinskom, geotehničkom ili strukturalnom inženjerstvu, dok se preferiraju kandidati sa master diplomom.

CRBC-ju je potreban i prevodilac, sa minimum Bachelor diplomom engeskog jezika, dok je poželjna i master. Kandidat bi trebalo da tečno govori i piše na engleskom jeziku, kao i da mu je maternji jezik crnogorski.

“Potrebno je da ima računarske sposobnosti, da je vrijedan i da ima dobre međuljudske i komunikacione vještine. On treba sa ima i deset godina relevantnog iskustva”, navodi se u oglasu.

CRBC je državno, spoljnotrgovinsko i preduzeće velikih razmjera koje se fokusira na gradnju puteva, mostova, tunela, luka i ostale saobraćajne infrastructure, kao primarne djelatnosti i trgovinom, investicijama, lizingom i servisom kao dodatnim djelatnostima.

CRBC Montenegro je druga evropska filijala kompanije sa sjedištem u Podgorici i osnovana je u cilju implementacije autoputa Bar-Boljare sa pratećim saobraćajnicama.

Krajem prošle godine stvoreni su, pored pravnih, i finansijski uslovi za izgradnju, potpisivanjem ugovora o kreditu sa kineskom Exim bankom.


Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније