Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 04. 2013. 17:03   >>  19:31

RUSKI VLASNICI U KAP-u

VIDEO: Molba poslanicima da prihvate Vladin prijedlog

Ruski vlasnici u Kombinatu aluminijuma Podgorica uputili su crnogorskom parlamentu dopis sa molbom da poslanici daju podršku Vladinom predlogu za rješenje složene situacije u toj fabrici, ocjenjujući da sve ostale varijante vode u zatvaranje kompanije.

Predsjednik Odbora direktora KAP-a, Aleksej Arnautov u dopisu objašnjava da se plan restrukturizacije temelji na globalnoj industrijskoj praksi i trenutnoj situaciji svjetskog tržišta u toj oblasti industrije i predviđa pretvaranje postojećeg duga u akcijski kapital, obezbjeđivanje električne energije po cijeni od 27,5 eura po megavatu uz šestogodišnji ugovor o snabdijevanju strujom i postepenom otplatom postojećih dugova.

„Ukoliko Skupština Crne Gore usvoji plan restrukturizacije, Centralno evropska aluminijumska kompanija će kao znak dobre volje ustupiti postojeće akcije KAP-a Vladi, zajedno sa mogućnošću upravljanja kompanijom“, naveo je Arnautov u dopisu, prenosi Mina Business.

Izvršni direktor KAP-a, Jurij Moisejev, saopštio je na konferenciji za novinare da bi prema planu restrukturizacije broj zaposlenih u KAP-u trebalo da bude sveden na 500, što je optimalan broj koji može da obezbijedi efikasno upravljanje tehnološkim procesima u fabrici.

„Uz to svi dugovi KAP-a biće konvertovani u akcijski kapital. Na taj način KAP oslobađamo svih dugova, kompanija počinje da radi profitabilno, biće u situaciji da uzme kredite za razvoj i postati privlačna za investitore”, kazao je Moisejev, prenosi Mina Business.

On je, komentarišući pojedine navode da ruski vlasnik, odnosno En plus grupa, u KAP nije uložila 200 miliona eura, saopštio da je taj podatak potvrđen knjigovostvenom evidencijom i revizorskim izvještajima.

Moisejev je rekao da će, ukoliko se donese odluka da se angažuje neka od stranih revizorskih kompanija, biti na rasplaganju i dostaviti sve materijale i izvještaje.

 

 

 

Izjava Mojisejev

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније