Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 03. 2015. 19:55 >> 19:53

ŠANSA ZA PRIVREDNIKE

IRF-u kredit od 70 miliona eura

Evropska investiciona banka odobrila je kredit od 70 miliona eura Investiciono razvojnom fondu. Iz Fonda poručuju da je kredit povoljan te da će biti povoljniji i kreditni uslovi za naše privrednike, što će dovesti do povećanja ekonomskih aktivnosti.

Kredit koji je Investiciono razvojnom fondu odobrila Evropska investiciona banka namijenjen je malim i srednjim preduzećima kao i za projekte u oblasti energetike i zaštite životne sredine. Direktor Fonda Zoran Vukčević kaže da je kredit povoljniji nego raniji tako da će za 2015. korigovati kreditne uslove. 

"IRF će, nakon potpisivanja ugovora biti u prilici da plasira sredstva za mala i srednja preduzeća do 12 godina ročnosti, sa grejs periodom od četiri godine. Za projekte koji spadaju u kategoriju prioritetnih projekata, koji se odnose na unaprijeđenje životne sredine, energetike i infrastrukture, kreditni aranžman će biti do 15 godina sa grejs periodom od pet godina", precizirao je Vukčević, nakon sjednice Vlade.

Vukčević napominje da će biti korigovana prosječna kamatna stopa koja sada iznosi četiri odsto.

"Prosječna kamatna stopa  kretaće se od 3.2 do 3.4 odsto. Na taj način ćemo dodatno učiniti veću dostupnost finansijskim sredstvima prije svega preduzetnicima, početnicima i ženama u biznisu malim i srednjim preduzećima. Sve to imaće za rezultat povećanje ekonomskih aktivnosti", saopštio je Vukčević.

Vukčević zaključuje da će niže kamatne stope omogućiti realizaciju biznis ideja kojima će biti valorizovano što više resursa kojima Crna Gora raspolaže. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније