Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 03. 2015. 16:47   >>  16:43

BRAJOVIĆ-DROBNIČ

Saobraćajna povezanost ključna za konkurentnost

Unaprijeđenje povezanosti zemalja zapadnog Balkana međusobno, kao i sa EU, ključni je faktor za povećanje konkurentnosti regiona i podsticanje rasta i zapošljavanja, ocijenili su ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i šef evropske Delegacije u Podgorici, Mitja Drobnič.

Oni podsjetili da su nastojanja da se u komunikaciji sa EU i u okviru Berlinskog procesa postigne prilika da zemlje zapadnog Balkana ostvare napredak uz harmonizaciju okvirnih politika i finansijskih instrumenata Evropske unije, kako bi ubrzali političke i regulatorne reforme i usmjerili investicije na ključne koridore i međusobne veze.

„Pored navedenog, dogovoreni investicioni prioriteti moraju biti sadržani u jedinstvenoj listi prioriteta, koju će pripremiti Nacionalni investicioni komitet u svakoj zemlji. Time postižemo da se svaki investicioni prioritet analizira na jedan konherentan i sveobuhvatan način, a ne da se posmatra kao izolovani projekat“, konstatovano je na sastanku.

Brajović i Drobnič su, kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, razgovarali u susret eksplanatornom sastanku u Briselu koji će biti održan 17. marta, a na kome će se razmatrati indikativna TEN-T Glavna mreža u Crnoj Gori.

Taj sastanak biće, kako je ocijenjeno, dobra prilika da svi ministri saobraćaja zapadnog Balkana razmijene mišljenja na ovu temu na pojedinačnim eksplanatornim sastancima.

„To će ujedno biti i priprema za sastanak - ministara vanjskih poslova i saobraćaja zapadno-balkanske šestorke (WB6) u Prištini, 25. marta. Tema sastanaka u Briselu, odnosno Prištini u prvom redu biće postizanje dogovora o Glavnoj mreži za zapadni Balkan“, navedeno je u saopštenju.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније