Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 03. 2015. 08:11 >> 09:36

KAP

Vještak da utvrdi zaradu Uniproma

Sudija Privrednog suda, Dijana Raičković, odbila je zahtjev ruske En plus grupe da se tužba, kojom su tražili poništenje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Kombinata aluminijuma (KAP) i nikšićkog Uniproma, proširi i na naknadno potpisan aneks.

Pravni zastupnik En plus grupe, Pavle Tripković, tražio je da se tužbom obuhvati aneks ugovora koji je potpisan 11. septembra, ali su se tome usprotivili stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić i advokat Uniproma Ksenija Franović, pišu Vikend novine.

Oni su naveli da je tužilac nakon podnošenja tužbe imao dovoljno vremena da je preinači prije održavanja pripremnog ročišta, početkom decembra.

Tripković je predložio i da vještak finansijske struke, Stojanka Božović, utvrdi koliko je KAP prihodovao od kada njime upravlja Uniprom, kao i koliko je u istom periodu zaradila Pejovićeva kompanija.

“Tražimo da se vještačenjem utvrdi i da li je Uniprom u datom periodu imao direktne investicije u KAP. Stečajna uprava je omogućila Unipromu da kroz upravljanje KAP-om do sada zaradi dovoljno novca da uplati punu kupoprodajnu cijenu”, kazao je Tripković na ročištu.

Perišić je saopštio da je aneks zaključio kako bi se spriječilo gašenje proizvodnje u KAP-u i sačuvala vrijednost njegove imovine do okončanja postupka prodaje.

Naredno ročište, na kojem će se odlučiti o prijedlogu za vještačenje, biće održano 8. maja.

Pejović je sredinom sedmice, nakon održavanja sastanka Odbora povjerilaca KAP-a, uplatio drugu ratu za imovinu fabrike u iznosu od 10,02 miliona eura. Nakon uplate druge rate, zaključen i drugi aneks ugovora o prodaji.

Pejović je ugovor o kupoprodaji imovine KAP-a potpisao u februaru prošle godine za 28 miliona eura. Odmah potom je sklopljen prvi aneks ugovora, prema kojem je Pejović platio četiri miliona EUR i dao rok stečajnoj upravi da mu kupljenu imovinu preda bez tereta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније