Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 03. 2015. 19:56 >> 09:36

PREMIJER IZRIČIT

Đukanović: Moramo smanjiti poreze

Premijer Milo Đukanović bilo kakvo povećanje poreza smatra neprihvatljivim i poručuje da Vlada mora da smanji poreze, pogotovo "krizne", kako se ne bi istopila prednost Crne Gore za strane investicije.

Đukanović je na sjednici Vlade, u okviru rasprave o Analizi realizacije poreske politike, ukazao na potrebu da Vlada odoli pritisku povećanja poreskih opterećenja.

Premijer je dodao da je prilikom "svih razgovora na tu temu izričit" da ne može proći ni jedna inicijativa da se porezi povećaju.

"Nego naprotiv da moramo da smanjimo poreze pogotovo onaj koji smo uveli kao „krizni“, kako se ne bi istopila prednost Crne Gore za strane investicije", saopštio je Đukanović na sjednici Vlade.

Predsjednik Vlade je sa druge strane ukazao na potrebu podizanja stepena svijesti o odgovornosti prema državi kroz uredno plaćanje poreza.

Vlada je usvojila je Analizu realizacije poreske politike za 2014. godinu. Kako je saopšteno iz Vlade ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 1.501,4 miliona eura, i veći su u odnosu na prethodnu godinu za 8,81 odsto.

Na kraju prošle godine, javni dug iznosio je nešto više od dvije milijarde eura što je oko 59,6 odsto prošlogodišnjeg BDP-a, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

„Govoreći po tački dnevnog reda koja se tiče javnog duga naše zemlje, premijer je pozvao sve članove Vlade na poštovanje planiranih rashoda i ukazao na neophodnost dovođenja u sklad troškova i prihoda i to do kraja godine“, saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније