Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 03. 2015. 16:25 >> 16:24

SAJAM U BP

Posao za studente i srednjoškolce

Na osmom po redu sajmu zapošljavanja koji je danas održan u Bijelom Polju dvadesetak privrednih subjekata ponudilo je radna mesta studentima i srednjoškolcima sa sjevera Crne Gore.

Od nekolicine anketiranih koji su na ovom sajmu videli svoju šansu da se zaposle, saznali smo da je ponuda raznovrsna i da su neki od njih konkurisali za nekoliko radnih mesta.

Studenski parlament, Univerzitet Crne Gore, Savez studenta Ekonomskog fakulteta i Studentska organizazija “Turist iz Kotora” ovim putem nastoje da povećaju šanse mladim školarcima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja, saopštio je Radiju Crne Gore, Dražen Gazivoda član Studentkog parlamenta.

"Ovakvom vrstom prezentacije nastojimo smanjiti odlazak kvalitetnog kadra u inostranstvo pružajući istovremeno šansu mladim akademcima da stečeno znanje primijene u nekoj od kompanija koje uspješno posluju u Crnoj Gori", kazao je Gazivoda.

On je veoma bitnim označio otvaranje odjeljenja u Bijelom Polju, s obzirom da je najveći broj nezaposlenih upravo na sjeveru države.

"Tokom 2014. godine bilo je preko 5000 aplikanata od kojih je njih 500 dobilo posao", saopštio je Gazivoda.

Na nekim od štandova studenti i srednjoškolci mogli su se informisati o daljem obrazovnom angažmanu u inostranstvu ili pak radnom u Americi. Menadžerka firme Montkonsult mr Ljiljana Rakočević, mladim akademcima podrobno je pojasnila mogućnost tromjesečnog radnog angažmana u Americi tokom kojeg studenti, pored usavršavanja jezika, mogu i da ojačaju sopstveni budžet.

Ona je istakla da je "Fult brajt" program koji omogućava takav angažman do sada iskoristilo preko petsto crnogorskih studenata.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније