Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 03. 2015. 10:17 >> 10:11
1

IZBOR NOVIH ČLANOVA

Komora usvojila finansijski izvještaj

Skupština Privredne komore Crne Gore usvojila je izvještaje o radu i finansijskom poslovanju, kao i novi Statut prilagođen promjenama u propisima koje se tiču nadležnosti i aktuelnoj ekonomskoj situaciji. Skupština je donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove odbora udruženja te asocijacije privrednika.

U Izvještaju o radu navodi se da su aktivnosti Privredne komore u 2014. bile usmjerene ka unapređenju poslovnog ambijenta, regulatornoj reformi, otklanjanju biznis barijera i ukupnom jačanju konkurentnosti privrede.

"Predstavnici Komore su učestvovali u pripremi i implementaciji strategija, koje se odnose na razvoj malih i srednjih preduzeća, podsticanje konkurentnosti na mikro nivou, održivi ekonomski rast kroz uvođenje klastera, kao i akcionih planova za suzbijanje sive ekonomije i pripremu turističke sezone", saopštili su iz te organizacije, naglasivši da je Komora razmatrala zakone o javnim nabavkama, radu, energetici, dobrovoljnom finansijskom restrukturiranju, autoputu, opštoj bezbjednosti proizvoda, akcizama, zaštiti konkurencije i druge.

"Komora je u 2014. organizovala u javnosti zapažene konferencije posvećene regionalnom povezivanju, efiksanijem i ekonomičnijem sprovođenju postupaka javnih nabavki, te CEFTA regionu kao jedinstvenoj turističkoj destinaciji. Tradicionalni susret privrednika sa premijerom bio je prilika da se razgovara o unapređenju biznis ambijenta", saopšteno je.

U 2014. Komora je organizovala 46 edukativnih aktivnosti sa više od 2.000 učesnika, a  uspješno je realizovala tri projekta dok je aktivan partner na još osam. Posebna pažnja posvećena je projektu „Dobro iz Crne Gore“ u cilju afirmacije kvaliteta domaćih proizvoda i usluga, te jačanja njihove konkurentske pozicije na tržištima.

Predstavnici te asocijacije učestvovali su u radu značajnih međunarodnih ekonomskih samita, a organizovani su brojni biznis forumi crnogorskih i inostranih privrednika sa ciljem jačanja ekonomskih veza. U prethodnoj godini Komoru su posjetili ambasadori brojnih zemalja, te predstavnici međunarodnih organizacija.

"Dominantna područja saradnje sa Vladom Crne Gore, pored unapređenja poslovnog ambijenta, bila su evropske integracije i ekonomska diplomatija. Podsjetimo, predstavnici Privredne komore su članovi i učestvuju u radu 27 pregovaračkih poglavlja, dok je generalni sekretar Komore šef radne grupe za poglavlje 3 Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga", naglasili su iz Komore.

Kako su saopštili, među prioritetnim ciljevima Komore u 2015. biće unapređenje konkurentnosti privrede i stvaranje mogućnosti za uključivanje domaćih kompanija u investicione projekte koji su započeti u Crnoj Gori.

"Skupština Komore je donijela odluku o raspisivanju izbora za članove odbora udruženja. Pri izboru članova u odbore udruženja vodiće se računa o njihovoj ekonomskoj snazi, strukturi, uticaju na privredu, odgovarajućoj granskoj i teritorijalnoj zastupljenosti, do sada iskazanoj spremnosti da učestvuju u radu Komore, o ispunjavanju obaveza prema Komori ustanovljenih Zakonom, Statutom i opšim aktima Komore i sl. Predloge za članove odbora udruženja, privredna društva mogu dostavljati do 15. maja 2015", navodi se us aopštenju.

Skupštini Komore prethodila je sjednica Upravnog odbora ove asocijacije, održana 25. marta. Tada su utvrđeni predlozi Statuta, izvještaja o radu i finansijskom poslovanju, kao i odluke o utvrđivanju godišnjeg računa za 2014.
Članovi Upravnog odbora, kao i prethodnih godina, odlučili su da dnevnice za prisustvo sjednicama u 2014. doniraju u dobrotvorne svrhe. Iznos od 1.000 eura biće uplaćen udruženju roditelja djece oboljele od kancera - Feniks.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније