Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 03. 2015. 16:01 >> 15:55
2

OTKAZ PREDSJEDNICI SINDIKATA

Keković: Zaštitićemo Sandru Obradović

Unija slobodnih sindikata pozvala je menadžment KAP-a da odustane od namjere otkazivanja Ugovora o radu predsjednici Sindikata KAP-a Sandri Obradović. U suprotnom će, kako je najavio generalni sekretar Srđa Keković, USSCG stati u zaštitu njenih prava i o antisindikalnoj diskriminaciji obavijestiti i zatražiti pomoć od svih nadležnih institucija u zemlji i inostranstvu..

 

Iz USSCG smatraju da je namjera menadžmenta da se otkazom predsjednici Sindikata KAP-a pošalje poruka svim članovima tog sindikata, kako bi se zastrašili i obeshrabrili u borbi za svoja prava.

“Današnju najavu menadžmenta da će koleginici Obradović otkazati Ugovor o radu smatramo novom i drastičnom antisindikalnom diskriminacijom koja se prema njoj kontinuirano vrši u toj komapniji, a koja je ovoga puta direktna posljedica njenog pokušaja da se, ovih dana, izbori za pravo na godišnji odmor svih zaposlenih u KAP-u”, navodi se ui saopštenju Kekovića.

On je pozvao menadžment KAP-a da preispita odluku o otkazu Obradovićki.

“U protivnom USSCG će stati u zaštitu njenih prava i o ovoj gruboj antisindikalnoj diskriminaciji obavijestiti  i zatražiti pomoć od svih nadležnih institucija u zemlji i inostranstvu. Takođe, pozvaćemo članove Sindikata KAP-a da organizovanjem dozvoljenih oblika sindikalne borbe zaštitimo koleginicu Obradović od otkaza”, navodi se u saopštenju Kekovića.

On je naveo da ovo nije prvi put da se u KAP-u vrši antisindikalna diskriminacija prema Sandri Obradović.

“Za to postoje brojni dokazi, o čemu su mediji u više navrata pisali. Sve je to bila direktna posljedica njenog profesionalnog obavljanja uloge predsjednice Sindikata KAP-a, i predanog zastupanja članova tog sindikata”, navodi se u saopštenju Kekovića.

Keković podsjeća da Međunarodne konvencije i Zakon o radu Crne Gore propisuju da predstavnik sindikata zbog obavljanja sindikalnih aktivnosti ne može biti pozvan na odgovornost niti na bilo koji način doveden u nepovoljniji položaj. Osim toga, članom 182 Krivičnog zakonika Crne Gore propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine za one koji svjesnim kršenjem zakona ili na drugi protivpravan način spriječe ili ometaju sindikalno organizovanje i djelovanje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније