Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 04. 2015. 10:12 >> 10:06
13

FILIPOVIĆ PORUČIO:

Dovodi se u pitanje namjera investitora

Nakon što je Rojal grupa iz Ujedinjenih arapskih emirata najavila da će odustati od projekta Kraljičina plaža iz Ministarstva održivog razvoja i turizma poručuju da će nastaviti da razgovaraju sa investitorom kako bi pokušali da ih uvjere da je Crna Gora prava destinacija za ulaganje.

Kraljičina plaža je, podsjetimo, već duže vrijeme tačka sporenja DPS-a i SDP-a. Potpredsjednik budvanske opštine Ljubomir Filipović iz SDP-a iznenađen je odlukom investitora.

"Ukoliko su naši zahtjevi za poštovanje zakona bili isključivi razlog za odustajanje od ovog projekta, a jedino su oni mogli biti, dovodi se u pitanje namjera investitora. Ovakvo reagovanje investitora govori dosta o ozbiljnosti njegovih namjera i mene učvršćuje u stavu da je odluka koju sam donio bila u skladu sa interesima grada i države. Ukoliko predsjednik opštine Budva i većina u gradu ima stav da sam bilo kojim postupkom nanio štetu budžetu opštine mogu uvijek da me pozovu na odgovornost", kazao je Filipović za Radio Antena M.

Turistički poslenici razočarani su najavom Rojal grupe. 

"Mislim da treba da ih bude stid, te zbog kojih je Rojal grupa otišla odavde. Mislim da su znali šta su radili. Ali vjerovatno su oni to radili jer oni imaju sigurno nekog investitora, jer oni znaju kako treba da se dovede investitor i očekujem da oni dovedu nekoga ko će tamo da investira. Ovo će da obiđe cijeli poslovni svijet za 24 sata",saopštio je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović:

Podsjetimo, potpredsjednik Opštine Ljubomir Filipović je prošle godine povukao potpis na saglasnost o prodaji Kraljičine plaže, nakon čega je tu odluku preinačio predsjednik opštine Lazar Rađenović.

Filipović je povlačenje potpisa pravdao tvrdnjom da je dokazana činjenica da ugovor daje prava investitoru koja nijesu u skladu sa zakonom. Ponuđena cijena je bila 50 eura po kvadratu što su u opoziciji i SDP-u ocijenili nedovoljnim.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније