Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 04. 2015. 14:09   >>  15:50 4

KRALJIČINA PLAŽA

DPS: Loša poruka investitorima

Namjera Royal grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da odustane od kupovine Kraljičine plaže, loša je poruka svim potencijalnim investitorima, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS). Iz Socijaldemokratske partije (SDP) kazali su da neće komentarisati nezvanične izjave o odustajanju Royal grupe od kupovine Kraljičine plaže, već će sačekati informaciju od državnog vrha.

 

Poslanik DPS-a, Zoran Jelić, komentarišući ranije optužbe SDP-a, da je u postupku prodaje Kraljičine plaže bilo nezakonitosti, rekao da nije saglasan sa takvim ocjenama.

“To je bila stvar dogovora, a mogli smo se dogovoriti oko svega za dobrobit građana, jer bi priliv stranih investicija uticao na otvaranje novih radnih mjesta a poboljšao bi se standard”, rekao je Jelić za TVCG.

On je dodao da se kvalitetna turistička destinacija ne može izraziti samo brojevima.

Vuksanović je kazala da je stav SDP-a bio i biće poštovanje Ustava i zakona, jer je to u skladu sa principom vladavine prava i ono što od Crne Gore očekuje Evropska unija (EU) na putu evropskih integracija.

“SDP nikada neće pristati na zaključenje pravnih poslova koji su nezakoniti, samim tim i ništavni. SDP je ovdje da štiti državne interese, a ne interese investitora koji slijede takvu vrstu pravnih poslova”, rekla je Vuksanović novinarima u Skupštini.

Prema njenim riječima, SDP nikada neće pristati da podrži pravne poslove koji podrazumijevaju prodaju neurbanizovanog zemljišta, jer je to, kako je objasnila, tipičan primjer obrasca korupcije.

“Imali ste prilike da se uvjerite da niz takvih primjera ima i kroz serijal Mehanizam koji prikazuje Televizija Crne Gore. Takvim primjerom prodaje zemljišta se u velikoj mjeri oštetio budžet opštine, što nije u interesu građana ove države. Ukoliko neki strani investitor odustaje od nekog pravnog posla zato što mi insistiramo na tome da on bude zakonit, takav investitor nam nije ni potreban”, poručila je Vuksanović.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata odustala je od kupovine Kraljičine plaže.

Na pitanje kako će to uticati na koaliciju SDP-DPS, Vuksanović je saopštila da je pitanje koalicije jedna stvar, dok je pitanje nezakonitih pravnih poslova i borbe protiv takvih stvari, koje su suprotne vladavini prava, nešto sasvim drugo.

Vuksanović je komentarišući to što je izgubljen toliki novac, rekla da je SDP-u uvijek važan državni interes Crne Gore, a ne kvantitativna dimenzija, odnosno novac.

“Ovdje nije problem da li imamo više ili manje novca, bitno je da ono što stičemo – stičemo zakonito i da sve što radimo – radimo u interesu države, a u skladu sa principom vladavine prava”, saopštila je Vuksanović.

Ona je zaključila da, ako nešto nije u skladu sa principom vladavine prava, Ustavom i zakonima Crne Gore, takav novac nije potreban i neće biti u interesu građana i države, već u nečijem privatnom interesu.

Iz Opštine Budva su kazali da o eventualnom odustajanju još nemaju zvaničnu potvrdu kompanije sa jedne i Vlade sa druge strane, ali ukoliko se ispostavi da su navodi o raskidu ugovora tačni, to će biti velika šteta za njihov grad u materijalnom smislu.

Predstavnici Opštine Budva podsjetili su da je lokalnim budžetom za ovu godinu predviđeno 11 miliona eura prihoda od tog projekta.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније