Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 04. 2015. 17:00 >> 16:54

ŽUGIĆ PORUČIO

Nastavak saradnje sa holandskim partnerima

Implementacija programskog budžeta jedna je od ključnih aktivnosti u reformi javnih finansija u budućnosti, što će doprinijeti boljem upravljanju javnim sredstvima kroz uvođenje indikatora uspjeha svih budžetskih korisnika, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Radoja Žugića sa predstavnicima holandske vlade.

Ministar Žugić razgovarao je danas sa predstavnicima holandskog Ministarstva finansija, Arjan Vosom i Ministarstva infrastrukture i zaštite životne sredine, Vimom Koijom.

Na sastanku su sagovornici, na temelju Memoranduma o međusobnoj saradnji između ministarstava finansija Crne Gore i Holandije, razgovarali o daljim koracima na realizaciji programskog budžeta u Crnoj Gori.

„Zajednički je ocijenjeno da implementacija programskog budžeta predstavlja jednu od ključnih aktivnosti u reformi javnih finansija u budućem periodu, što će doprinijeti boljem upravljanju javnim sredstvima kroz uvođenje indikatora uspjeha svih korisnika budžeta“, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Sagovornici su upoznali ministra da se, na kraju dvodnevne radionice koja se organizuje u Ministarstvu finansija, očekuje izrada detaljnog plana aktivnosti u budućem periodu, sa nosiocima aktivnosti i rokovima za implementaciju.

„Ministar Žugić se zahvalio partnerima iz Vlade Holandije na pružanju podrške i naglasio da se planirane aktivnosti odvijaju u skladu sa predviđenom dinamikom, te istekao potrebu da se u narednom periodu intenzivira saradnja i obogati novim sadržajima“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније