Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 04. 2015. 18:48 >> 18:44

U DANILOVGRADU

Predstavili mjere iz Agrobudžeta

Poljoprivrednicima u Danilovgradu danas su predstavljene mjere podrške iz Agrobudžeta za ovu godinu i sugerisano udruživanje i ulaganje u gazdinstva u cilju prevazilaženja problema sa konkurentnošću i plasmanom proivzoda, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i rurlnog razvoja (MPRR).

 

Mjere podrške iz Agrobudžeta za ovu godinu, kao i novine u odnosu na prošlogodišnju podršku čiji je cilj dodatna stimulacija razvoja crnogorske poljoprivrede, proizvođačima su predstavili predstavnici MPRR i savjetodavnih službi.

Kako je saošteno iz MPRR, predstavljene su im mjere podrške za biljnu i stočarsku proizvodnju sa osvrtom na kriterijume prihvatljivosti i procedure prijave.

Na području Opštine Danilovgrad, kako se navodi, najzastupljenije su ratarska i stočarska proizvodnja, pa su proizvođači posebno interesovanje pokazali za te mjere podrške, posebno kada je u pitanju iznos podrške i uslovi za ostvarivanje.

Proizvođači su, kako se navodi, saopštili da prepreka za dalja ulaganja u gazdinstva može biti nedostatak povoljnih kreditnih sredstava sa kojima bi pokrenuli ili modernizovali proizvodnju.

Pčelari iz tog kraja su zahvalili MPRR za značajan doprinos otvaranju Kuće meda u Danilovgradu i razvoja pčelarstva u Crnoj Gori.

“Prisutnim proizvođačima je sugerisano da se udružuju i ulažu u svoja gazdinstva, jer jedino na taj način mogu prevazići brojne probleme vezane za konkurentnost i plasman proizvoda”, navodi se u saopštenju MPRR.

Osavremenjavanjem opreme i povećanjem obima proizvodnje postiže se, kako su objasnili iz MPRR, veći obim proizvodnje i bolji kvalitet proizvoda “sa kojima možemo biti konkuretni nakon ulaska u EU”.

Prezentaciji je, kako je saopšteno, prisustvovalo 39 poljoprivrednih proizvođača, a na kraju predavanja podijeljeni su im obrasci zahtjeva za dodjelu podrške u skladu sa objavljenim javnim pozivima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније