Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 04. 2015. 08:35 >> 08:29

MRTAV KAPITAL

Najviše investirano u gradnju stanova

U Crnu Goru je u posljednjih osam godina ušlo 5,5 milijardi eura investicija, što našu državu čini vodećom u regionu, ocijenio je za Pobjedu direktor Agencije za strane investicije Miloš Jovanović.

"Ovih dana očekujemo dolazak tri kompanije iz Katara, Jordana i SAD. Kako je riječ o firmama koje se bave turizmom, naftom i IT tehnologijom, one imaju milionske profite i odgovara im naša niska poreska stopa na profit od devet odsto", rekao je Jovanović.

Prema podacima Monstata strane investicije su u 2012. godini iznosile 436,5 miliona dok je u 2013. zabilježeno 485,3 miliona. U građevinske radove, tačnije u izgradnju stanova za tržište, uloženo je samo u 2012. godini 247 miliona, a godinu kasnije 264 miliona eura, što je porast od 11,2 odsto.

Kad se ulaganje u izgradnju stanova za tržište uporedi sa ulaganjem u bilo koju drugu oblast, jasno je da je najveći dio investicija završio u građevinarstvu.

Otud je, prema popisu stanovništva prije četiri godine u Crnoj Gori bilo više od 316 hiljada stanova na 194 hiljade domaćinstava. Od toga je 58 hiljada stanova prazno, što je u novcu tri milijarde eura mrtvog kapitala. Istovremeno, broj hotela se smanjio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније