Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 04. 2015. 19:52 >> 19:46
2

AUTOPUT KA SJEVERU

Pripremni radovi krajem aprila?

Pripremni radovi za posao vijeka, autoput Bar-Boljare, ako sve bude išlo po planu, i zvanično će početi krajem aprila. Do tada se sprema obimna dokumentacija.U ministarstvu saobraćaja istovremeno rade i na sanaciji i održavanju ostalih putnih pravaca. Za to se iz državnog budžeta godišnje ulaže od 30 do 50 miliona.

Dok Kinezi traže domaću radnu snagu, naši pripremaju dokumentaciju.

“Radimo na stvaranju uslova kako bismo mogli ući u pripremne radove za koje očekujemo da će biti do kraja mjeseca”, kazala je pomoćnica ministra saobraćaja Angelina Živković.

Iako je autoput prioritet, Vlada godišnje ulaže 30 do 50 miliona za održavanje, rekonstrukciju i izgradnju crnogorskih saobraćajnica. Do početka sezone mora se riješiti problem klizišta koja su se aktivirala tokom zime, prije svega u Markovićima.

“Nastojimo da pripremimo adekvatno projektno rješenje do početka sezone”, kazala je Živković.

Osim klizišta u Markovičima, nadležni će se posvetiti rješavanju klizišta na Zavali, ali I onima na putu ka sjeveru. Očekuje se da će klizište u Kručima kod Ulcinja, biti sanirano do kraja aprila. 

 

Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније