Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

06. 04. 2015. 08:47 >> 08:41

TS "LASTVA"

Glavni radovi sredinom mjeseca

Glavni radovi na izgradnji trafostanice (TS) u Lastvi Grbaljskoj, na koju će direktno biti priključen energetski kabl, počeće sredinom aprila, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).



“Gradilište koje će biti na potezu od Lastve do Pljevalja još je jedna ilustracija veličine i složenosti ovog projekta. S tim u vezi, pripremni radovi gradilišta trafostanice već su počeli, a veći građevinski radovi se očekuju sredinom aprila ove godine", rekli su Dnevnim novinama predstavnici CGES-a.

Oni su dodali da se paralelno sa ovim aktivnostima, radi na projektovanju i pripremi dokumentacije za Glavni projekat TS Lastva. Ukupna vrijednost TS Lastva iznosi oko 23 miliona eura.

Sa italijanske strane, projekat povezivanja dvije države podmorskim energetskim kablom sprovodi se planiranom dinamikom i do sada je u more položeno nešto više od 140 kilometara kabla.

Crnogorska strana dužna je da izgradi trafostanicu u Lastvi Grbaljskoj na koju će biti priključen energetski kabl i 400 kilovoltni dalekovod koji tu trafostanicu povezuje na prenosnu mrežu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније