Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 04. 2013. 21:21 >> 21:21

SJEDNICA VLADE

Utvrđen prijedlog Zakona o porezu na promet nepokretnosti

Vlada je danas utvrdila Prijedlog zakona o porezu na promet nepokretnosti, čijim bi se donošenjem postiglo brže i efikasnije utvrđivanje i naplata poreza, a time ostvario i veći obim prihoda.

Predloženim rješenjima, novi zakon o porezu na promet nepokretnosti  „usaglašava se sa Zakonom o finansiranju lokalne samouprave u pogledu raspodjele prihoda od poreza budžetima jedinica lokalne samouprave i Egalizacionom fondu, otklanjaju se uočeni nedostaci kod utvrđivanja poreske osnovice, bliže se definišu poreska oslobađanja i uvodi se prvi put samooporezivanje kod utvrđivanja poreske obaveze“, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sjednice Vlade.

U sklopu uspostavljanja pregovaračke infrastrukture, Vlada je danas donijela i odluke o obrazovanju radnih grupa za pripremu pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za pregovaračka poglavlja: 2 – Sloboda kretanja radnika, 32 – Finansijski nadzor i 33 – Finansijske i budžetske odredbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније