Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 04. 2015. 15:35 >> 15:28

OKRUGLI STO

Lokalne uprave da rade na razvoju energetike

Lokalne uprave moraće ubrzano da rade na razvoju lokalne energetike, kao značajnog podsticaja za razvoj ruralnog područja, zaključeno je danas na Okruglom stolu održanom u Beranama u organizaciji MBA, Zajednice opština Crne Gore i Opštine Berane.

 

Aktivnosti će, prije svega, biti usmjerene na izmjeni i dopuni zakonske regulative koja se tiče sektora energetike, posebno u dijelu koji se tiče mikro hidro elektrana, kao i na podršci što većem angažovanju lokalnih samoprava po ovim pitanjima.

"Prvi zadatak lokalnih samouprava bi bio da  izrade katastar, prije svega hidro mikro elektrana na svojoj teritoriji. Takođe je dogovoreno da se, kroz primjer opštine Andrijevica,  i kod ostalih opština na sjeveru Crne Gore podstakne izgradnja protočnih mini elektrana, jer se radi o veoma značajnoj uštedi električne energije, što je za sve opštine izuzetno važno, posebno u ovoj ekonomskoj situaciji", navodi se u saopštenju MBA.

Odlučeno je, takođe, da se u kontinuitetu nastave aktivnosti koje sprovodi MBA u saradnji sa Zajednicom opština Crne Gore, po pitanju što većeg angažovanja opština sa sjevera Crne Gore kada je u pitanju masovnija izgradnja mikro hidro elektrana kao veoma značajnog podsticaja za razvoj porodičnog biznisa u ovom dijelu naše države.

"Kako je odlučeno, preliminarne aktivnosti će sprovesti Radna grupa koju će činiti predstavnici MBA, Zajednice opština Crne Gore, predstavnik Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva održivog razvoja i turizma, predstavnik sektora energetike, kao i predstavnikci biznisa", navodi se u saopštenju.

Okruglom stolu na temu: “Razvoj energetike na lokalnom nivou, kao podsticaj ruralnom razvoju,” pored organizatora, prisustvovali supredsjednici i predstavnici opština sa sjevera Crne Gore, predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Regulatorne agencije za energetiku, kao i predstavnici biznisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније