Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 04. 2015. 18:55 >> 19:05

AMBASADOR ITALIJE

A2A i nakon juna u EPCG

Vlada Crne Gore i italijanska kompanija A2A nastaviće saradnju u Elektroprivredi EPCG i nakon 30. juna, vjeruje italijanski ambasador u Podgorici Vinćenco del Monako.

Ambasador kaže da su potpisom Vlade i A2A na privremeni ugovor koji traje do 1. juna, odbačeni svi medijski napisi o tome da Italijani napuštaju Elektroprivredu.

Da li će Vlada Crne Gore i A2A nastaviti saradnju u Elektroprivredi, znaće se 30. juna, do kad traje privremeni ugovor.

"Optimisti su obično dobro informisani. Ja mogu da Vam kažem da sam veoma optimističan jer sam relaitivno dobro informisan. Pođimo od činjenica: prošle godine sam pročitao mnogo špekulacija koje se odnose na to da nema prostora za manevrisanje u pregovorima. Toliko puta sam pročitao da je A2A na korak od toga da napusti Crnu Goru i slično. Potpisom na ugovor iz marta, Vlada Crne Gore i A2A su odbacile sve navode koje smo mogli čitati u medijima“, rekao je del Monako.

Iz Vlade je ranije saopšteno da će uslov za produžetak saradnje, biti gradnja Drugog bloka TE Pljevlja. Ambasador nema informaciju da li je A2A pronašla trećeg partnera za izgradnju Termoelektrane.  

"Ali znam da postoji niz ozbiljnih potencijalnih partnera s kojima bi pregovori mogli da počnu. Ne znam da li su ti potencijalni partneri kontaktirani niti hoće li pregovori početi. Sve će zavisti od dijaloga crnogorske vlade i A2A“, istakao je del Monako.

Na pitanje što bi mogle da budu posljedice ako pregovori ne uspiju, del Monako je rekao da je beskorisno eleborirati bilo kakve spekulacije i proizvolje hipoteze. 

"Ne želim da napravim grešku koju sam upravo kritikovao, a koja se odnosi na sve novinske napise koji nemaju utemeljenje u realnosti. Treba da obezbijednimo uslove da pregovori idu u pravom smjeru, da se nadamo pozitivnom ishodu i srećnom kraju“, naglasio je on. 

Del Monako je, u intervjuu Atlas televiziji, potvrdio i da italijanski predsjednik Serđo Matarela u maju stiže u Crnu Goru.

To će biti prva posjeta prvog čovjeka Italije Crnoj Gori u posljednje 32 godine. To je, kaže del Monako, odlična prilika da se obnovi puna podrška Italije evroatlantskim aspiracijama Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније