Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

19. 04. 2015. 11:18 >> 11:11

PODACI CBCG

Likvidna sredstva manja 6,4%

Prosječna likvidna sredstva banaka u februaru su iznosila 635 miliona eura, što je za 6,4 odsto niže nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

U odnosu na februar prošle godine, prosječna likvidna sredstva veća su 10,3 odsto. Koeficijenti likvidnosti za bankarski sistem u cjelini i u februaru su, na dnevnom i dekadnom nivou, bili iznad propisanih minimuma.

Bilansna suma banaka na kraju februara iznosila je oko 3,12 milijardi eura i bila je neznatno niža nego u decembru. Bilansna suma je u odnosu na februar prošle godine porasla 4,9 odsto.

U strukturi aktive banaka, u februaru su najveće učešće imali krediti, 76,2 odsto i novčana sredstva i računi depoziti kod centralnih banaka 13,4 odsto, dok se ostatak od 10,4 odsto odnosio na preostale stavke aktive.

U strukturi pasive, dominantno učešće su imali depoziti, 73,7 odsto i kapital 14,4 odsto, dok se na pozajmice odnosilo 7,6 odsto, a na ostale stavke pasive 4,4 odsto.

Ukupan kapital banaka je na kraju februara iznosio 448,1 milion i bio je 0,7 odsto veći na mjesečnom nivou, a 7,3 odsto na godišnjem

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније