Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 04. 2015. 08:11   >>  08:05

ZA SADA

Neće poskupiti hljeb, mlijeko, meso...

Cijene hljeba, mlijeka, mesa i mesnih prerađevina neće biti povećane zbog poskupljenja goriva od sedam centi, koje je uslijedilo nakon odluke Vlade da uvede naknadu za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta.

Predstavnik podgoričkog Inpeka, Milko Beljkaš, kazao je Pobjedi da nema najava da će hljeb poskupiti zbog takse od sedam centi na cijenu goriva.

“Kao što ranije nijesmo snizili cijene hljeba kad je gorivo pojeftinilo, tako ih ni sada nećemo povećavati kad je ono skuplje. Nema najava o poskupljenju proizvoda u našoj fabrici. Trpjećemo poskupljenje goriva za sada, ali ne bi bilo dobro da ono dodatno poskupi”, rekao je Beljkaš.

On je dodao da problem nije bezazlen, jer tek treba da se vidi kako će reagovati transport od kojeg proizvođači zavise.

“Vidjećemo kako će se stvari dalje razvijati. Treba da prođe malo vremena da bismo kroz analizu znali kakvi su sve dodatni troškovi”, saopštio je Beljkaš.

Suvlasnik Mljekare Lazine, Milutin Đuranović, kazao je da se novo poskupljenje nafte i njenih derivata neće odraziti na cijene mlijeka i mliječnih proizvoda.

“I ranije je gorivo pojeftinjavalo, pa nijesmo snižavali cijene. Nećemo ih sada ni povećavati. Ne bi bilo korektno i zbog toga što imamo podršku države kroz povraćaj akciza”, rekao je Đuranović.

Na nove cijene goriva neće reagovati ni mesna industrija, kazao je vlasnik Mesne industrije “Goranović”, Đorđije Goranović.

“Svako poskupljenje energenata je opterećenje za proizvođače, ali ovo možemo da podnesemo zato što su cijene goriva, jednostavno rečeno, podnošljive. Cijene proizvoda će ostati iste”, saopštio je Goranović i dodao da ne bi bilo dobro da uslijedi novo povećanje cijena goriva.

Za razliku od proizvođača hljeba, mlijeka i mesa, gradski prevoznici su poručili da se boje da će biti prinuđeni da povećavaju cijene, ali da to neće uraditi odmah.

Vlasnik BLT-a, Božo Bulatović, najavio je da će narednih dana u okviru firme vidjeti šta će biti sa cijenama.

“Ovih dana nećemo podizati cijenu karte, a šta će biti narednih, to čemo vidjećemo”, naveo je Bulatović.

Vlasnik firme ,Montenegro prevoz Pejović, Danilo Pejović, je odmah nakon donošenja odluke o uvođenju takse od sedam centi kazao da će sačekati da vidi šta će biti sa cijenama goriva u narednom periodu.

On tvrdi da taksa direktno utiče na kvalitet rada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније