Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 04. 2015. 17:25 >> 17:17

ŽUGIĆ - TANILIR

Za jačanje saradnje sa Turskom

Imajući u vidu aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi na smanjenju biznis barijera i kreiranju podsticajnih mjera sa ciljem pokretanja snažnijeg investicionog ciklusa, ministar finansija Radoje Žugić je, u razgovoru sa ambasadorom Mehmetom Nijazi Tanilirom naglasio važnost prisustva reputabilnih turskih investitora i njihovu uključenost u projektima koji prevazilaze lokalne okvire i doprinose nacionalnom imidžu.

Žugić i Tanilir razgovarali su, kako je saopšteno o snaženju partnerskih ekonomskih odnosa dvije zemlje.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, osvrnuli na projekat izgradnje kanalizacionog kolektora u Herceg Novom, i iskazali uvjerenje da će se sva otvorena pitanja oko njegove uspješne realizacije, zajedničkim djelovanjem svih interesnih strana riješiti.

“Iskazujući zahvalnost na razumijevanju i podršci Ministarstva finansija, kao i na proaktivnoj politici istog, ambasador Tanilir je apostrofirao da se upravo na ovakvim primjerima mogu graditi još čvršći temelji za buduću saradnju”, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da se dijalog na ovu temu nastavi, u cilju iznalaženja održivog rješenja i stvaranja pretpostavki za podsticajniji investicioni ambijent.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније