Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

TV Boka

28. 04. 2015. 19:14 >> 20:03
7

PRODAJA INSTITUTA IGALO

Novljani nezadovoljni prezentacijom IWG

Prezentacija International Welnes Grupe, jedinog zainteresovanog za kupovinu većinskog paketa akcija Instituta Dr Simo Milošević, održana je danas, iako su predstavljanje, u znak protesta, napustili predstavnici Sindikata i pojedini odbornici lokalnog parlamenta, jer im je uskraćena mogućnost da dobiju pojašnjenja i više informacija o konzorcijumu i njegovom bonitetu.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Nikola Gojković kazao je da se zbog takvog postupka organizatora osjetio prevarenim i poniženim. Iz udruženja građana Izbor iznijeli su sumnju da iza svega stoji srpski biznismen Bogoljub Karić.

Javna prezentacija britansko američkog konzorcijuma International Wellness Group Limited , jedinog ponuđača na tender za kupovinu većinskog paketa akcija Instituta „Dr Simo Milošević", počela je napuštanjem prezentacije predstavnika Sindikata Instituta i pojedinih odbornika hercegnovskog parlamenta jer im je uskraćena mogućnost da postavljaju pitanja u vezi brojnih nedoumica o procesu privatizacije Instituta, a u tom duhu je i završena – revoltiranom reakcijom predsjednika opštine Nikole Gojkovića, ali i drugih prisutnih.

"Ovo što su oni predstavili je toliko minorno u odnosu na Institut kakav je i koji renome u svijetu ima, da oni mogu da stanu u stavu mirno pred postojećim Institutom a ne vidim da ga mogu dići na veći nivo", kaže predsjednik opštine Herceg Novi, Nikša Gojković

Predstavnici IWG predstavili su desetogodišnju viziju razvoja Instituta sa četiri osnovne smjernice: unapređenje menadžmenta, osavremenjavanje i razvoj medicinskih, velnes i sportskih programa, ekološka zaštita podneblja te brediranje Instituta koji ima 66-nju tradiciju. Tvrde da će očuvati osnovnu medicinsku djelatnost .

Ipak, većina prisutnih bila je nezadovoljna jer ničim konkretnim nisu raspršene sumnje o bonitetu britansko-američkog konzorcijuma niti o stvarnim namjerama potencijalnog investitora. Odbornik IZBORA, Dušan Radović , tvrdi da iza ovakve privatizacije Instituta stoji Bogoljub Karić.

"Neka kažu ko su, ko je Saša Veljanović, ko je Bogoljub? Šta ovdje radi Bogoljub Karić? To su pitanja koja hoćemo da postavimo ovoj družini. Evo ovaj Džonatan Lejn ima firmu od 16 hiljada funti i on se usudio da dođe da kupi Banju. Lejn je osnovao firmu IWG 18.10.2013.godine ....on i Kazahstanac Vadion Peskine koji je dobio engleski pasoš prije pola godine".

Sa druge strane, Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović tvrdi da je riječ o ozbiljnoj kompaniji koju su podržale američka i britanska ambasada kao i Evropske banke za obnovu i razvoj.

"Volio bih, ako neko ima informaciju (da Karić stoji iza ponude) da je učini dostupnom javnosti. Rado ću to saslušati ali uvjeren sam da to nema veze sa istinom. Ovdje se radi o ozbiljnoim kompanijama iza kojih stoje u najavi ambasade obje države, SAD i Velike Britanije i sa kojima smo kontaktirali već duži period"

Prema riječima Vujovića Tenderska komisija upoznaće sa aktuelnom situacijom Savjet za privatizaciju i Vladu koji će odlučiti da li će prihvatiti ponudu IWG .

Nevenka Macan, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније