Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

02. 05. 2015. 10:58 >> 10:52
3

PRIVATIZACIJA TELEKOMA

Stanković: Niko neće biti pošteđen

Tužilaštvo neće nikoga poštedjeti u slučaju da dokumentacija iz Vašingtona, koja je vezana za privatizaciju Crnogorskog Telekoma, ukaže na sumnju da je neko učinio krivično djelo, poručio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

 

On je podsjetio da je dugo očekivana dokumentacija iz Vašingtona stigla u Crnu Goru i nakon analize prevedene dokumentacije, Tužilaštvo će odrediti dalje korake.

„Riječ je o dokaznom materijalu iz Njemačke i Mađarske. Već je saopšteno da je dokumentacija dostavljena u elektronskoj formi i da sam je uputio na dalje postupanje Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, koje je i nadležno u ovom slučaju. Slijedi faza prevođenja i napomenuo bih da se ona ne smije odužiti“, rekao je Stanković agenciji Mina-business.

On je na pitanje da li će biti novih saslušanja u slučaju Telekom, odgovorio da Tužilaštvo ne može unaprijed govoriti o tome.

„Nakon analize prevedene dokumentacije Tužilaštvo će odrediti svoje dalje korake. Ukoliko dokumentacija ukaže na sumnju da je neko učinio krivično djelo uvjeravam vas da pošteđenih neće biti. Zakon jeste i biće jednak za sve. Moram istovremeno da napomenem da se često zaboravlja pretpostavka nevinosti, koja mora da važi i u ovom slučaju, odnosno da se svako smatra nevinim dok se njegova krivica ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda“, kazao je Stanković.

Istraga o privatizaciji Telekoma pokrenuta je krajem 2011. godine nakon što su američke vlasti saopštile da imaju dokaze o korupciji tokom privatizacije Telekoma. Vlasti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) su utvrdile da je Magyar Telekom pri kupovini Telekoma podmitio više crnogorskih zvaničnika sa ukupno 7,35 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније