Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 04. 2013. 07:56 >> 09:38

SPORAZUMNI RASKID

KAP: Od danas prijave za otpremnine

Zaposleni u Kombinatu aluminijuma moći će od danas da se prijave za sporazumni raskid radnog odnosa uz isplatu odgovarajućeg iznosa otpremina.

Osnovni princip kod prijavljivanja za sporazumni raskid radnog odnosa je da se otpremnine prvenstveno ponude zaposlenima koji imaju manje od 12 godina do sticanja prava na penziju.

Iz menadžmenta su obavijestili zainteresovane, koji su spremni da sporazumno raskinu radni odnos u skladu sa Kolektivnim ugovorom kompanije uz isplatu otpremnine, da se zahtjevi nalaze u Kadrovskom sektoru.


 

Zainteresovani radnici se za sporazumni raskid mogu prijaviti do petka.

Otpremninu u iznosu od šest hiljada eura će, prema osnovnom predlogu, dobiti zaposleni koji su već stekli pravo na odlazak u penziju ili im nedostaje manje od godinu.

Za radnike kojima nedostaje godina do dvije za penziju ponuđeno je sedam hiljada eura, a za one kojima nedostaju dvije do tri godine osam hiljada eura.

Radnicima kojima nedostaje tri do četiri godine staža do penzije ponuđeno je devet hiljada eura, a onima kojima fali četiri do pet godina, deset hiljada eura.

Za prekobrojne kojima nedostaje pet do šest godina staža do penzije ponuđen je iznos od 11 hiljada eura, a onima kojima fali šest do osam godina 12 hiljada eura.

Radnicima sa osam do deset godina staža do penzije previđena je isplata po 13 hiljada, a zaposlenima kojima nedostaje deset do 12 godina do penzije 14 hiljada eura.

Prema ponudi menadžmenta, navedeni iznosi će se povećati 15 odsto invalidima rada koji su invaliditet stekli van radnog mjesta, a 30 odsto invalidima koji su taj status stekli na radnom mjestu u podgoričkoj fabrici.

Vladin predstavnik u Bordu direktora fabrike, Nebojša Dožić, ranije je kazao da će aktuelni socijalni program koji je ponuđen zaposlenima u KAP-u biti realizovan iz sredstava fabrike i da Vlada nije opredijelila novac za tu svrhu.

U KAP-u je utvrđeno da je višak 700 od ukupno 1,2 hiljade zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније