Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 05. 2015. 12:33   >>  12:25 1

U ITALIJI

Kavarić promoviše CG na investicionom forumu

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić učestovaće na investicionom forumu „Crna Gora – kapija ulaska na tržište istočne Evrope“ koji će biti održan u ponedjeljak i utorak u Breši i Milanu.

 

Iz Ministarstva je saopšteno da će Kavarić u sjedištu Asocijacije industrijalaca provincije Breša, privrednicima članovima jedne od najuticajnijih predstavnika sistema italijanske Konfindustrije, predstaviti investicioni ambijent u Crnoj Gori i mogućnosti ulaganja u našu državu kao i mogućnosti saradnje sa crnogorskim privrednicima.

I u Milanu će, drugog dana foruma, glavna tema biti promocija Crne Gore kao jedne od najkonkurentnijih investicionih destinacija. U sjedištu Asocijacije UCIME-sistemi za proizvodnju, koja predstavlja udruženje najvećih proizvođača opreme u Italiji, ministar Kavarić će predstaviti potencijale Crne Gore za ulaganja i interes o uspostavljanju saradnje sa privrednicima, članovima UCIMU.

“Investicioni forum 'Crna Gora – kapija ulaska na tržište Istočne Evrope' će biti prilika za promociju Crne Gore kao investicione destinacije sa posebnim naglaskom na obojene metale (aluminijum), drvoprerađivačku industriju i druge privredne grane od obostranog interesa”, navode iz Ministarstva.

Oni su podsjetili da je Vlada nedavno usvojila Uredbu o podsticanju direktnih investicija i time značajno unaprijedila poslovni ambijent za potencijalne investitore iz različitih grana industrije.

Jedni od najuticajnijih predstavnika sistema italijanske Konfindustrije, Asocijacija industrijalaca provincije Breša i Asocijacija UCIMUE su ovaj potez prepoznali kao izrazito veliku šansu za privrednike koji su njihovi članovi.

“S obzirom na potencijale provincija Milana i Breše koje predstavljaju najznačajnije industrijske zone Italije, gdje su pozicionirani giganti iz oblasti industrije aluminijuma, automobilske i drvoprerađivačke industrije, sastanci i prezentacije će predstavljati višestruku šansu za uspostavljanje saradnje i eventualno pozicioniranje italijanskih investitora na teritoriju Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније