Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

24. 05. 2015. 15:40 >> 15:37
6

OD KUVARA DO INŽENJERA

Oglasi za radnike na izgradnji autoputa

Kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), izabrani izvođač radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare, objavila je nove oglase za radnike koje će angažovati na tom projektu.

 

CRBC, kako se navodi na sajtu www.prekoveze.me, traži proaktivne i motivisane kandidate za određena radna mjesta u Podgorici. Rok za prijave je 3. jun.

Kompaniji CRBC je potreban kuvar koji mora imati relevantno radno iskustvo, odnosno minimum pet u planiranju, pripremi i kuvanju velikog broja obroka.

Kandidati koji žele da konkurišu na to radno mjesto moraju imati važeću sanitarnu knjižicu i odlične organizacione sposobnosti.

CRBC je raspisala oglas i za čuvara skladišta.

Uslovi za to radno mjesto su visok nivo odgovornosti i integriteta, spremnost na rad u smjenama,dobro znanje engleskog jezika, sa obaveznim iskustvom u sličnim poslovima.

Oglas je rapisan i za službenika za prijem materijala koji, prema uslovima oglasa, mora imati visok nivo odgovornosti i integriteta, dobre organizacione sposobnosti, vrlo dobro znanje engleskog jezika, kao i iskustvo u sličnim poslovima.

CRBC traži i računovođu.

“Iskustvo u finansijama i računovodstvu je uslov, a prednost imaju kandidati s iskustvom u građevinarskim firmama. Uslov je i poznavanje domaćih zakona i finansijskih procedura, kao i dobro poznavanje engleskog jezika”, navodi se u oglasu.

Oglas je raspisan i za prevodioca (kinesko-crnogorski), koji mora imati odlično znanje kineskog i crnogorskog jezika u pismu, govoru i čitanju, poželjno iskustvo u prevođenju s kineskog na crnogorski jezik i obratno, dok je poznavanje građevinske terminologije prednost.

Menadžer za ugovore, za koji je CRBC takođe raspisala oglas, mora imati minimum VII stepen stručne spreme iz područja ekonomije, prava, građevine ili srodnih oblasti i minimum pet godina iskustva u pripremi, vođenju i sastavljanju ugovora.

“Kandidat mora biti upoznat s važećim zakonima i procedurama i unutrašnjoj organizacionoj strukturi firme i odlično poznavati engleski jezik”, navodi se u oglasu.

CRBC traži i šefa gradilišta koji mora imati minimum VII stepen stručne spreme, minimum pet godina iskustva kao šef gradilišta, dokazane vještine u organiziranju i vođenju radova, radne snage, materijala i opreme, kao i obavezno znanje engleskog jezika.

Kandidati koji žele da se prijave za radno mjesto palilac mina, gdje se traži više izvršilaca, moraju imati položen stručni ispit, prije 15. avgusta 2008. godine, za palioca mina, kao i IV stepen nacionalnog okvira kvalifikacija.

“Kandidat mora ispunjavati uslove za rukovanje iz člana 19 Zakona o eksplozivnim materijama, minimum pet godina relevantnog radnog iskustva, dok je znanje engleskog jezika prednost”, navodi se u oglasu.

CRBC traži i nekoliko inženjera i to za drenažu, promjenu kvaliteta, zdravlje i zaštitu na radu, zatim rudarskog, građevinskog i inženjera analitičara, kao i inženjere za gradnju puteva, mostova i tunela.

Oni, između ostalog, moraju imati, minimum VII stepen stručne spreme i licencu Inženjerske komore Crne Gore, kao i odgovarajuće iskustvo.

Gradnja autoputa zvanično je počela 11. maja.

CRBC je državno, spoljnotrgovinsko i preduzeće velikih razmjera koje se fokusira na gradnju puteva, mostova, tunela, luka i ostale saobraćajne infrastrukture, kao primarne djelatnosti i trgovinom, investicijama, lizingom i servisom kao dodatnim djelatnostima.

CRBC Montenegro je druga evropska filijala kompanije sa sjedištem u Podgorici i osnovana je u cilju gradnje autoputa Bar-Boljare sa pratećim saobraćajnicama.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније