Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

26. 05. 2015. 13:26 >> 13:18

"SIGURNA LOKACIJA"

Otvorena tehnička zgrada Telenora

Nova Telenor tehnička zgrada, koja će biti sigurna lokacija za sve vrste telekomunikacionih infrastruktura u Crnoj Gori i obezbijediti još bolju uslugu korisnicima, otvorena je danas u Podgorici.

Predsjednik Odbora direktora Telenora, Ove Fredheim, kazao je da će se u novoj tehničkoj zgradi obavljati održavanje mreže.

"Imaćemo, isto tako, i sisteme za bezbjednost mreže, tako da će ovo biti jedna sigurna lokacija sve vrste telekomunikacionih infrastruktura", naveo je Fredheim.

On smatra da je nova tehnička zgrada važna investicija u smislu uloženih sredstava, ali i bitan dodatak ukupnim kapacitetima Telenora u izgradnji telekomunikacionog sistema.

"To je vrhunska tehnologija koja će pomoći Telenoru da zakorači u budućnost u smislu razvoja telekomunikacija u Crnoj Gori", rekao je Fredheim.

On je dodao da Telenor dijeli viziju Vlade u smislu izgradnje digitalnog društva u Crnoj Gori, u čemu bi nova tehnička zgrada trebalo da igra ključnu ulogu.

Fredheim smatra da telekomunikacije mogu poslužiti kao zamajac za tržište i ekonomiju u svim zemljama svijeta.

"Sa pozicije investitiora mogu da kažem da samo predvidljiva i transparentna okolina, odnosno poslovno okruženje, može da pomogne daljim investicijama", saopštio je Fredheim.

On je kazao da će, u smislu pravljenja daljih koraka u tom pravcu, Telenor i dalje insistirati na dijalogu, ne samo sa državnim institucijama, nego i sa Agencijom za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Telenor će, kako je najavio Fredheim, u tom smislu pokrenuti inicijativu za orgranizovanje konferencije, koja će uključiti i druge poslovne subjekte u smislu poboljšanja situacije na polju telekomunikacija.

Potpresjednik Vlade, Vujica Lazović, kazao je da je Crna Gora posvećena promociji telekomunikacija i informacionog društva, koje je izdigla na nivo prioriteta u svojim razvojnim strateškim planovima.

On je dodao da su u Vladi svjesni činjenice da su informacione tehnologije u proteklom periodu omogućile brojne prilike za zapošljavanje i doprinijele unaprijeđenju ekonomske klime u Crnoj Gori.

"Nažalost, u tom kontekstu , i pored razumijevanja za racionalizaciju i potrebu globalne konkurentnosti, otpuštanje lokalnih stručnjaka koje se dešava kod operatora telekomunikacija na tržištu Crne Gore je nešto što jako zabrinjava", rekao je Lazović.

On je naveo da će Vlada u narednom periodu usmjeriti svoju politiku prema operatorima, kao i stepenu zaposlenosti lokalnih stručnjaka.

Lazović je podsjetio da je Vlada godinama unazad radila na razvoju infrastrukture i elektronskih servisa u državi i da je na tom putu imala saradnju sa brojnim partnerima, uključujući i Telenor.

"Telenor punih 19 godina nastavlja da bude lider i pouzdan partner države, kada su u pitanju inovacije i investicije u crnogorsko društvo i sektor koji predstavlja veoma bitan dio crnogorske ekonomije", saopštio je Lazović.

Vlada će, kako je kazao, uložiti dodatni napor u pospješivanje ovakvih i sličnih investicija, ostajući otvorena za dalje dijaloge i zajedničko jačanje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, kako bismo i Telenor i druge investitore ohrabrili na dalja ulaganja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније