Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 05. 2015. 20:18 >> 20:10

ODBOR ZAVRŠIO SJEDNICU

Radnici Boksita uskraćeni za informaciju

Sjednica Odbora povjerilaca, na kojoj je razmatrana ponuda kompanije Neksan za kupovinu imovine Rudnika boksita, upravo je završena, a radnici koji su organizovano došli u Podgoricu da čekaju njen ishod ostali su uskraćeni za bilo kakvu informaciju.

Predjednik Sindikata Boksita, Borislav Bojanović, kazao je agenciji Mina-business da im je posredno poručeno da će ih o odluci u ponedjeljak obavijestiti stečajni upravnik Mladen Marković.

“Na odluku Odbora povjerilaca je ispred stare zgrade Vlade čekalo 259 radnika, koji su organizovano došli iz Nikšića. Najblaže rečeno, neozbiljan je odnos nadležnih koji su samo prošli pored nas, nijesu se čak ni zaustavili”, rekao je Bojanović.

On je, u ime okupljenih radnika, kazao da, ukoliko je ponuda Neksana odbijena, neće dozvoliti eventualnim drugim ponuđačima da dođu nakon nedjelje i obiđu kopove i rudnik.

Radnici su se, nakon završene sjednice, uputili u mirnu šetnju prema zgradi vlade, nakon čega će krenuti za Nikšić, a o daljim potezima će odlučiti nakon ponedjeljka, kada im bude saopštena odluka.

Oni su poručili da očekuju da ponuda Neksana, vrijedna više od pet miliona eura, bude prihvaćena, jer smatraju da je to najbolje rješenje za situaciju u kojoj se nalaze.

Neksan je nedavno dostavio ponudu za kupovinu imovine Boksita, a pored 4,4 miliona eura za imovinu obezbijedio bi i 600 hiljada za socijalni program, uz uslov da mu se obezbijede koncesije na rudu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније