Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 04. 2013. 08:06 >> 08:07

KAP

Nemaju svi pravo na otpremnine

Radnici Prerade i Kovačnice, Kombinata aluminijuma, kojima poslodavac duguje skoro milion eura, nemaju pravo da se prijave za sporazumni raskid ugovora.

 

Dan piše da oko 35 radnika, među kojima većina ispunjava uslove ponuđenog socijalnog programa, mjesecima ne prima plate, a dolazi na posao, pa su oni zainteresovani da napuste firmu uz otpremnine.


"Dolazimo na posao, a ne primamo plate. Nude socijalni program, a nama ne daju da se prijavimo. Ponašaju se prema nama kao da smo radnici nižeg reda i jednostavno nas tjeraju na ulicu", rekao je predsjednik Sindikata Prerade Borislav Mašković.

On je dodao da su se uzalud obraćali svim institucijama.

Ruski menadžment je ponudio zaposlenima, kojima je ostalo 12 godina i manje do penzije, da se prijave za socijalni program. Prijavljivanje je počelo u ponedjeljak, a završava se u petak.

Prema informacijama Dana, ostalim kategorijama radnika, odnosno onima kojima treba više od 12 godina do penzije, kao i zaposlenima u ćerkama firmama – Kovačnici i Preradi socijalni program će biti ponuđen kasnije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније