Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 04. 2013. 10:32 >> 10:56
1

MINISTARSTVO POTVRDILO

Na „Svecu“ kasne plate, uskoro pregovori

Plate zaposlenim na Svetom Stefanu kasne nekoliko mjeseci, a u naredna dva dana biće održan sastanak predstavnika Restis grupe i radnika, kako bi se prevazišao problem, saopšteno je Portalu RTCG iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz Ministarstva održivog razvoja je potvrđeno našem portalu da su im se radnici zakupca hotela Sveti Stefan obratili zbog nepoštovanja odrednica Zakona o radu i kašnjenja u isplati zarada.

„U dopisu koji nam je poslat navodi se kašnjenje u isplati zarada u periodu od nekoliko mjeseci, isplati zarada limitiranih na određen iznos, umanjenje regresa, postupanje mimo odredbi Kolektivnog ugovora i donošenje sistematizacije suprotno Zakonu i slično“, saopšteno je iz Ministarstva.

Kažu da su radnike uputili na nadležno Ministarstvo rada i socijalnog staranja i inspekciju rada, a ako bude potrebno u razgovore će se uključiti i resor za održivi razvoj i turizam.

„Prema informacijama kojima raspolažemo u naredna dva dana je planiran sastanak predstavnika Restis grupe i radnika u cilju pronalaženja rješenja za nastale probleme“, kažu u Ministarstvu održivog razvoja.

U tom resoru vjeruju da će zakupac i radnici, imajući u vidu da je rekonstrukcija Svetog Stefana završena i da su svi kapaciteti potpuno osposobljeni, naći rješenje za prevazilaženje problema i nesmetan rad hotela.

Zakupac hotela, Resetis grupa, najavila je otvaranje za 25.april, sa rekonstruisanim blokom 25, odnosno sa punim kapacitetima, pa vjerujemo da će se nastali problemi prevazići i da hotel Sveti Stefan i našu turističku destinaciju očekuje veoma uspješna sezona“, saopšteno je Portalu RTCG iz Ministarstva održivog razvoja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније